Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Επίδαυρος: Το πρώτο μέρος που πρέπει να ταξιδέψεις μετά το lockdown

Οι αναγνώστες του Βρετανικού Guardian κατέταξαν την Αρχαία Επίδαυρο στην κορυφή της λίστας, απ' όλα τα μέρη του κόσμου.

Μια λίστα με τα 10 μέρη στον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν μετά το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού και το lockdown συνέταξαν οι αναγνώστες του Βρετανικού Guardian και στην κορυφή αυτής βρίσκεται η Αρχαία Επίδαυρος.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δημιουργήθηκε για να προσφέρει ψυχαγωγία στους ασθενείς του Ασκληπιείου. Η πλούσια βλάστηση, η ηρεμία και οι καθαρές γραμμές των βουνών επιδρούσαν θετικά στη βελτίωση της υγείας των ασθενών με ψυχικές ασθένειες. Σήμερα, η Επίδαυρος παραμένει ζωντανή και αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Επίδαυρο και ξεχειλίζουν από συναισθήματα όταν αντικρίζουν τον ιστορικό τόπο, ο οποίος αγκαλιάζει κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Για την ακρίβεια ο Guardian κάλεσε τους αναγνώστες του να αποφασίσουν ποια είναι τα 10 κορυφαία μέρη του πλανήτη που αξίζει να επισκεφθούν μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Κορυφαίο όλων, σύμφωνα με τα travel tips, είναι η Επίδαυρος.

Όπως αναφέρει η Mary O’Keeffe: «10 χρόνια πριν βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας πήγαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευρυπίδη, από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Οταν όλα ηρεμήσουν, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ GUARDIAN

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.