Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φίλτρα λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Επιβάλλουν φίλτρα λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Καμπάνια ενάντια στο άρθρο περί πνευματικής ιδιοκτησίας
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 20 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Εκτός των τειχών των ελληνικών ΜΜΕ διεξάγεται μια τεράστια προεκλογική καμπάνια εναντίωσης στο άρθρο 13 της νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα, που ψηφίζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άλλη εβδομάδα.

Bloggers, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές πρωταγωνιστούν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Pledge2019.eu», με την οποία καλούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ τους ευρωβουλευτές να δηλώσουν αν θα καταψηφίσουν το εν λόγω άρθρο, το οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εγκαθιδρύει τα φίλτρα λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καλέσουν σε καταψήφισή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μάιου.

Φίλτρα λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο εν λόγω άρθρο μετά τη διαφωνία της Γαλλίας, οι αντιδρώντες επιμένουν πως η οδηγία καθιστά τις πλατφόρμες διακίνησης περιεχομένου ως «υπεύθυνες για τυχόν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων», σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια χρησιμοποίησης, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται φίλτρα λογοκρισίας. Όσοι αντιδρούν εκφράζουν κυρίως μικρά και ανεξάρτητα ΜΜΕ και blogs, τα οποία θέλουν να διακινείται ελεύθερα το περιεχόμενό τους.

Η καμπάνια #SaveYourInternet #DeleteArt13, έχει διχάσει και τους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ήδη ορισμένοι ευρωβουλευτές έχουν δηλώσει πως θα το καταψηφίσουν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχικές συζητήσεις τον περασμένο Οκτώβριο, όπως και του ΚΚΕ, είχαν καταψηφίσει το εν λόγω άρθρο.

typologies.gr

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.