Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

OTE

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ στη Νεμέα Κορινθίας

Η θυγατρική του Ομίλου σχεδιάζει τη δημιουργία Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Υπολογιστικών Συστημάτων (Data Center)

Μια μεγάλη επένδυση, ύψους 10,07 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του ΟΤΕ Εstate στη Νεμέα Κορινθίας. Πρόκειται για την ίδρυση "νέας μονάδας Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Υπολογιστικών Συστημάτων (Data Center)", σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας.

Το project, η υλοποίηση του οποίου θα εξαρτηθεί από τις ευρύτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά και την οικονομία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, υπήχθη στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 10,07 εκατ ευρώ και χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής,  ύψους 3,52 εκατ ευρώ, ήτοι 35% της συνολικής επένδυσης, η οποία και θα καταβληθεί μετά την αποπεράτωση του έργου.  

Όπως αναφέρθηκε, ο Όμιλος ΟΤΕ θα αξιολογήσει τις συνθήκες της αγοράς προκειμένου να αποφασίσει οριστικά την υλοποίηση της επένδυσης, διαθέτοντας περιθώριο τριετίας βάσει των σχετικών διατάξεων του Αναπτυξιακού Νόμου για ολοκλήρωσή της.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, και έχει ολοκληρώσει την υλοποίησή του Data Center (κύριο και εφεδρικό) της Coca-Cola HBC για τις 28 χώρες που δραστηριοποιείται, ένα από τα μεγαλύτερα data center instances σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική. Η επένδυση της Coca-Cola HBC, ύψους 43 εκατ.ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2017.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ, έχει υλοποιήσει ανάλογα έργα για το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) καθώς και για άλλους ICT πελάτες, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών Data Hosting, IT Service Desk και Managed Security.

Στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να αξιοποιεί τη διαρκώς αυξανόμενη διεθνή εμπειρία του ως προς την παροχή σύνθετων έργων ICT, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, επιδιώκοντας προηγμένες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των data centers, του cloud και του IoT.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.