Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Επέλαση από σαλιγκάρια που τρώνε τις αγκινάρες στα Ίρια και καταστρέφουν την παραγωγή

Οι έντονες βροχοπτώσεις και υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία πολλαπλασιάζουν τις γέννες τους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 24 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ανήσυχοι για την φετινή παραγωγή αγκινάρας είναι οι παραγωγοί στα Ίρια από την έφοδο σαλιγκαριών που τρώνε και καταστρέφουν την παραγωγή.

Η έλλειψη εγκεκριμένων ειδικά για την αγκινάρα φυτοπροστατευτικών προϊόντων δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην καταπολέμηση των σαλιγκαριών. Οι έντονες βροχοπτώσεις και υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία πολλαπλασιάζουν τις γέννες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην καλλιέργεια του φυτού. 

Τα παραπάνω επισημαίνει ο γεωπόνος Πάνος Χριστόπουλου, με δηλώσεις του στο ypaithros.gr, ενώ ανάλογος είναι και ο προβληματισμός για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, από την παραγωγό κα Γιάννα Τράκα:

«Άλλες χρονιές, αυτή την εποχή συλλέγαμε μεγαλύτερες ποσότητες αγκινάρας από αυτές που συγκομίζουμε σήμερα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τις υψηλές βροχοπτώσεις, αναστέλλουν την ανάπτυξη του φυτού, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τα επιθυμητά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο μεγάλος αριθμός των σαλιγκαριών, όπου με την παρουσία τους δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στα φυτά μας, τα οποία δεν μπορούμε να προστατεύσουμε».
 

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org