Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτάζονται στο Παναρίτη τα 1.100 χρόνια από τη Συνάντηση των αγίων Θεοδοσίου και Πέτρου

Το πρόγραμμα του εορτασμού.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ἀργολίδος και την Ιερά Μονή Οσίου Θεοδοσίου του Νέου και Ιαματικού γίνεται γνωστὸ ότι την Κυριακή 12 Ιουλίου εορτάζονται τα 1.100 χρόνια από τη Συνάντηση των αγίων Θεοδοσίου και Πέτρου στον ομώνυμο Ναό της Συναντήσεως, στο Παναρίτη Αργολίδας.

Την παραμονὴ της εορτής, Σάββατο 11 Ιουλίου (7.30 μμ) θα γίνει η υποδοχή των λειψάνων των Αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου στον τόπο της Συναντήσεώς τους από τους Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικο και Αργολίδος Νεκτάριο. Στη συνέχεια (8 μμ) θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινὸς.

Την Κυριακή, ημέρα τῆς ἑορτής, στις 7 τὸ πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτη Ἄρτης Καλλίνικου.

Στις 7.30 μμ, θα ψαλούν ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση των αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου χοροστατολυντος του Μητροπολίτη Νεκτάριου. Μετά το πέρας των ακολουθιών θα γίνει η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.