Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Παράταση για το κτηματολόγιο στην Αργολίδα

Ενστάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης στο κτηματολόγιο. Γιατί πρέπει να επισπεύσει η Αργολίδα

Μέχρι πότε θα ισχύει η συγκεκριμένη διάταξη και πόσες ελπίδες έχει να γίνει μόνιμη.

Η δυνατότητα σύγκλησης των επιτροπών ενστάσεων για υποθέσεις κτηματογράφησης μέσω τηλεδιασκέψεων, προβλέπεται με διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή, για την «επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα».

Η νέα αυτή δυνατότητα αφορά μεταξύ άλλων και τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Αργολίδας, που εκτός των άλλων όμως θα πρέπει να επισπεύσουν τις δηλώσεις των περιουσιών τους γιατί ήδη ο νομός συγκαταλέγεται στις περιοχές με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης, μαζί με Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Μεσσηνία και Ηλεία, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Πελοπόννησο. Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής θα ενεργοποιηθούν αναδρομικά τα προβλεπόμενα πρόστιμα, καθώς η παράταση που έχει δωθεί είναι άτυπη και αφορά κατά βάση σε αναστολή προστίμων μέχρι μία ορισμένη ημερομηνία δηλώσεων

Η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης είναι έως τις 15 Ιουλίου 2020 και ο στόχος είναι η συνεχής, απρόσκοπτη εξέταση των ενστάσεων των ενδιαφερομένων για ζητήματα κτηματογράφησης των ακινήτων τους.

Με τη σύγκληση των επιτροπών ενστάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης:

  • δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των πολιτών και των τεχνικών συμβούλων και δικηγόρων τους.
  • αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
  • αίρεται οιοσδήποτε γεωγραφικός περιορισμός για την εξέταση των υποθέσεων κτηματογράφησης.
  • εκσυγχρονίζεται και επιταχύνεται όλη η διαδικασία.

Μετά την παρέλευση της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει το ενδεχόμενο αυτή η ηλεκτρονική δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης στις επιτροπές ενστάσεων να αποκτήσει και έναν μόνιμο, εναλλακτικό τρόπο σύγκλησής τους.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.