Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Αποκλειστικά ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ

Ενισχύεται η ηλεκτρονική βάση φορέων του Δημοσίου

Το G-Cloud αναπτύσσεται ραγδαία

Συνεχώς αναπτύσσεται το G-Cloud, η βάση δεδομένων της κυβέρνησης με την προσθήκη ολοένα και περισσότερων φορέων. Συνολικά στο G-Cloud φιλοξενούνται περισσότεροι από 206 δημόσιοι φορείς.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν αυξηθεί κατά 37% οι φορείς που φιλοξενούνται στο G-Cloud, το οποίο διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα, ενοποιήθηκαν οι δυο ξεχωριστές υποδομές G-Cloud σε μια, αυξήθηκε η κάλυψη της υφιστάμενης χωρητικότητας των υποδομών από το 53% πέρυσι έφτασε στο 73% φέτος, δηλαδή επετεύχθη 38% αύξηση στον όγκο των δεδομένων που φιλοξενούνται και τέλος κατέστη δυνατή η 24ωρη λειτουργία συστημάτων, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχαν περιπτώσεις φορέων που τα συστήματα τους λειτουργούσαν για 12 ώρες την ημέρα ή και λιγότερο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «η ένταξη των συστημάτων στο ενιαίο Data Center του G-Cloud έχει επιφέρει σημαντική επίτευξη οικονομίας κλίμακος σε υπολογιστικές υποδομές και ανθρώπινους πόρους για τη λειτουργία του G-Cloud και το μειωμένο κόστος συντήρησης των υποδομών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πραγματοποιούνται κεντρικά για το ελληνικό Δημόσιο και όχι αποσπασματικά από τον κάθε φορέα επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομίες κλίμακος».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «για να γίνει πλήρως αντιληπτό το όφελος που προκύπτει, σε περίπτωση που κάποιος φορέας ήθελε να διατηρήσει ξεχωριστό Data Center, το ετήσιο κόστος θα ήταν τουλάχιστον 3-πλάσιο από αυτό που επιτυγχάνεται σήμερα με τη χρήση του G-Cloud, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Τα οφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας, καλύτερης απόδοσης και ασφάλειας των συστημάτων».
 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.