Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

σακουλάκι τσαγιού

Ένας παράδεισος χωρίς έξοδα

Μην πετάτε τα σακουλάκια του τσαγιού, φυτέψτε τα στον κήπο σας (Video)

Η κηπουρική δεν είναι πάντα εύκολη. Πρέπει να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για διαφορετικούς σπόρους και, στη συνέχεια, φυσικά να τους φροντίσετε. Πολύ συχνά οι σπόροι δεν βλαστάνουν από την αρχή, ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει τόσο σκληρά. Αλλά γι 'αυτό ακριβώς το κόλπο αξίζει πραγματικά χρυσό! Το μόνο πράγμα που πρέπει να γεμίσετε στη γη: μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού.

Επιπλέον θρεπτικά συστατικά

Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν τανίνη, μια θρεπτική ουσία που είναι ιδανική για λίπανση του εδάφους. Ο ίδιος ο σάκος τσαγιού αποτελείται από ίνες από τους μίσχους του φυτού Abacá. Αυτός είναι ένας τύπος μπανάνας των οποίων οι ίνες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τσαγιού τσαγιού. Η σακούλα τσαγιού θα διαλύεται επομένως στη γη χωρίς προβλήματα και δίνει στο έδαφος πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που τρέφουν τα λουλούδια και τα φυτά.

Επιταχύνει την αποσύνθεση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού στο χώμα ή πάνω από το κομπόστ. Τα οξέα στο τσάι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία αποσύνθεσης των οργανικών αποβλήτων. Αυτό βοηθάει να χρησιμοποιήσετε το κομπόστ στον κήπο σας πολύ πιο γρήγορα.

Αποθηκεύστε νερό

Θάψτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού στο χώμα κοντά στις ρίζες των λουλουδιών και των φυτών. Αυτό θα βοηθήσει τα φυτά να απορροφήσουν και να αποθηκεύσουν ακόμη περισσότερο νερό.

Αγριόχορτο

Κανείς δεν θα ήθελε πραγματικά να έχει στον κήπο ζιζάνια. Ευτυχώς, οι φακελάκια τσαγιού βοηθούν επίσης να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια. Εάν πατήσετε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού στο έδαφος, θα δυσκολέψετε την εξάπλωση των ζιζανίων.

Σπόροι

Μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία ανάπτυξης των μικρών φυτών χρησιμοποιώντας μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Το μόνο που χρειάζεστε: μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού, σπόροι, δοχείο φυτών (γλάστρα) και νερό. Ρίξτε το χώμα στην γλάστρα, απλώστε μερικές χρησιμοποιημένες σακούλες τσαγιού στο χώμα και βλαστήστε τα φυτά ως συνήθως. Θα παρατηρήσετε: μεγαλώνουν γρηγορότερα! Τότε μπορείτε φυσικά να μεταμοσχεύσετε τα φυτρωμένα φυτά απευθείας στον κήπο σας.

Γάτες

Έχετε γάτες γειτόνων στον κήπο; Οι φακελάκια τσαγιού ή οι καφές θα σας βοηθήσουν να τα ξεφορτωθείτε Η μυρωδιά κρατά τις γάτες μακριά. Απλά πασπαλίζετε λίγο καφέ ή τσάι πάνω από το χώμα στον κήπο σας, αυτό λειτουργεί επίσης με τα φυτά στο σπίτι σας.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.