Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Λευκωσία

Ένας Ναυπλιώτης στη Λευκωσία

Η συνάντηση του Γιώργου Τσούρνου με τον Σωτήρη Φραντζέσκου

Στην Λευκωσία μετέβη ο Γιώργος Τσούρνος όπου συνάντησε τον καρδιολόγο Σωτήρη Φραντζέσκου, ο οποίος έιχε εργαστεί στο Ναύπλιο για μία δεκαετία.

Με την ευκαιρία της μετάβασής του στη Λευκωσία, ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου, περιγράφει ως άξια αναφοράς τα εξής:

α) Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη
Η εκεί παραμονή μου συνέπεσε με τα εγκαίνια της πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του κρατικού πανεπιστημίου της Κύπρου τόσο αρχιτεκτονικά όσο και λειτουργικά είναι ένα σύγχρονο κατασκευαστικό θαύμα που αξίζει ο καθένας να επισκεφθεί. Αλλά και το σύνολο του Πανεπιστημιακού χώρου συγκρινομένου με τα της Ελλάδος μου δημιούργησε θλίψη και απογοήτευση για τα εδώ υπάρχοντα.

β) Με την ξενάγηση του Κυπρίου καρδιολόγου γιατρού Σωτήρη Φραντζέσκου (ο οποίος είχε εργαστεί στο Ναύπλιο επί 10ετίας) επισκέφθηκα τον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Απόστολο Ανδρέα και πάντες τους Ρώσους Αγίους που ανηγέρθη με δαπάνες του δισεκατομμυριούχου Ρώσου Viacheslav Zarenco (κάτι ανάλογο αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος με τον παρ’ ημίν Αγιο Λουκά των Λευκακίων) στην οποία Μητροπολίτης είναι ο κ.κ. Ησαϊας.

Το όλο συγκρότημα είναι μία όαση αναψυχής και θρησκευτικής ανάτασης.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.