Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Ένας επίγειος παράδεισος δύο ώρες από το Ναύπλιο (Vid)

H λίμνη Δόξα με το drone του Γιώργου Τρικαλιώτη
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 2 Νοε. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Γύρω στα 99 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, στην ορεινή Κορινθία, βρίσκεται η Λίμνη Δόξα, σε ένα τοπίο με απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Μία ιδανική μονοήμερη απόδραση για όποιον θέλει να περάσει ξένοιαστα κάποιες στιγμές κοντά στη φύση.

H λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Πολύ κοντά στην λίμνη βρίσκεται το χωριό Γκούρα.  

Δείτε παρακάτω το όμορφο βίντεο που κατέγραψε με το drone του ο συμπατριώτης μας Γιώργος Τρικαλιώτης:

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org