Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα

Ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αρκαδίας περιτριγυρισμένο από βουνά, που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Γιατί ο επισκέπτης της Κυνουρίας δεν πρέπει να παραλείψει να εξορμήσει στα Πούλιθρα (Video).

Τα Πούλιθρα είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο 9 χλμ. από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία και 83 χιλιόμετρα από το Άργος.

Στην απογραφή του 2011 είχε 414 κατοίκους. Η παραλία του χωριού είναι βοτσαλωτή. Ο οικισμός έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. Διαθέτει επίσης νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και ο κεντρικός του ναός είναι η Γέννηση του Χριστού.

Εικόνα

 

Εικόνα

 

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού.

Σήμερα, στον υδροβιότοπο της περιοχής υπάρχουν ίχνη του αρχαίου λιμανιού (δέστρες). Επίσης, στο λόφο (βίγλα) υπάρχει αρχαίο κάστρο και βυζαντινά τείχη.

Εικόνα

 

Εικόνα

 

Το χωριό εκτείνεται μέχρι αρκετά ψηλά πάνω στο βουνό, αλλά τουριστικά είναι γνωστό για το παραλιακό του μέτωπο και τα ταβερνάκια και καφέ δίπλα στο κύμα, τα οποία προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πολύ προσιτές τιμές. Μία must εξόρμηση για όσους επισκέπτονται το Λεωνίδιο.

Χαρακτηριστικά πλάνα από τα Πούλιθρα στο βίντεο που ετοίμασε και παρουσιάζει ο AirShooter Gr:

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.