Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταφύκι Ερμιόνη

Ένα μυθικό φαράγγι συνδέει την Ερμιόνη με τους Φούρνους και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις

Προσφέρεται για αναρρίχηση ή πεζοπορία και κρύβει πολλές εκπλήξεις (Video).

Το μαγευτικό Καταφύκι, το φαράγγι των μύθων, συνδέει την Ερμιόνη μέσα από μια παραδεισένια διαδρομή, με το γραφικό χωριό Φούρνοι.

Με την απόφαση 772/1992 του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή κατοίκων της περιοχής για να αποτρέψουν το φαράγγι να γίνει δρόμος, προστατεύεται ως «Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής».

Καταφύκι Ερμιόνη

 

Βρίσκεται 5-6 χλμ βοριοδυτικά της Ερμιόνης. Το φαράγγι είναι γεμάτο πεύκα, δάφνες, λυγαριές και μυρτιές. Το μικρό μονοπάτι ήταν ένας από τους αρχαίους δρόμους που ένωνε τον Μάσητα με την Ερμιόνη. Στην έξοδο του φαραγγιού με την Ερμιόνη υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, χτισμένο το 1740,διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Προσφέρεται για αναρρίχηση αλλά και για ένα πολύ όμορφο περπάτημα ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Αν το ξεκινήσετε από το αναρριχητικό πεδίο θα βρείτε στο δρόμο σας ένα παλιό ιστορικό γεφύρι και θα καταλήξετε στο χωριό Φούρνοι. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο κοντά στους Φούρνους και να πάρετε το μονοπάτι για να φτάσετε στο πεδίο.

 

Το Καταφύκι είναι ένας τόπος που μαγεύει. Oι ήχοι του φαραγγιού, το θρόισμα των φύλλων, τα τιτιβίσματα των πουλιών, το ποτάμι και τόσα άλλα μαγικά που συμβαίνουν εκεί, σε προκαλούν να τα καταγράψεις. 

Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το 2014 η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης και που αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ανεξερεύνητης γωνιάς της Ερμιονίτικης γης.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.