Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Ένα Μεσογειακό Πάρκο στο Τολό

Γιορτή οικολογίας, εθελοντισμού, λαογραφίας και γαστρονομίας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 13 Μάιος. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μια γιορτή οικολογίας, εθελοντισμού, λαογραφίας και γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου στο παρκακι παρακείμενο της παιδικής χαράς του Τολού.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού, το Πανεπιστήμιο RUDGERS απο το N.Jersey των Η.Π.Α. αλλά και πληθώρα χορηγών που δήλωσαν πρόθεση να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του πραγματικά σπουδαίου έργου, που θα προσφέρει -αν εκμεταλλευτούμε σωστά- όχι μόνο ένα καλλωπιστικό στοιχείο για το χωριό αλλά και ένα μέσο διαφήμισης, αφού θα μπορεί να αποτελέσει χώρος αναφοράς για το Τολό, για εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αφορούν τη μεσογειακή χλωρίδα παρουσιάζοντας συνάμα τον τρόπο που έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της μεσογειακής διατροφής.

Το σχέδιο διαμορφώθηκε βάση της αναγκαιότητας πολλαπλής χρήσης του πάρκου ως χώρος πρασίνου αλλά και ως χώρος εκδηλώσεων για τις ανάγκες τις χωριού, λόγω έλλειψης άλλου διαθέσιμου δημοσίου χώρου.

Για την υλοποίηση του έργου, θα προηγηθεί εργασία τοποθέτησης καινούργιου υπόγειου συστήματος ποτίσματος και μετέπειτα θα προετοιμαστεί ο χώρος για να φυτευτεί την ημέρα της εκδήλωσης από τους ξένους φοιτητές του πανεπιστημίου και όποιον άλλο το επιθυμεί να συνδράμει.

Ο κήπος θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ντόπιων βοτάνων (θυμάρι , λεμονοθύμαρο, δεντρολίβανο , ρίγανη , θρούμπι , φασκόμηλο , δάφνη , λοϋίζα, λεβάντα), λουλουδιών που υπήρχαν πάντα στις αυλές των Τολιανών (γαρύφαλλα , γεράνια , γκαζάνιες , μαργαρίτες , σκυλάκια , γιασεμιά, αρμπαρόριζα , τριαντάφυλλα ) και έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου την αντοχή τους στο μικροκλίμα και το νερό μας. Επιπλέον ευωδιά θα προσθέσουν τα μυρωδικά (δυόσμος και βασιλικός).

Το σκηνικό θα ολοκληρώσουν τα δέντρα που θα φυτευτούν, όπως η πορτοκαλιά, η λεμονιά, η μανταρινιά, η μουριά, η ροδιά και τέλος, υπερέχοντας όλων και ειδικά λόγω καταγωγής του ντόπιου πληθυσμού η ιερή ΕΛΙΑ.

Μεσογιακό πάρκο στο Τολό

Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του έργου είναι η διάθεση του Σ.Ε.Τ. και του Π.Σ.Τ. (και οποίου αλλού φορέα ή ιδιώτη επιθυμεί) να χρηματοδοτήσουν τη συντήρηση του έργου, με τη συνεισφορά ενός κηπουρού που θα περιποιείται το πάρκο για τα δύο πρώτα πολύ σημαντικά χρόνια μετέπειτα της δημιουργίας του.

Τέλος θα ζητηθεί από μια ομάδα πέντε Τολιανών εφήβων να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας μια ιδέα – πρόταση, δημιουργίας αρχειοθήκης ιστοριών των ανθρώπων του χωριού ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια συνέντευξη κάθε 2 εβδομάδες. Όλες οι συνεντεύξεις θα δημοσιοποιηθούν σε ένα κανάλι στο YouTube και μετά από ένα χρόνο θα δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους με κομμάτια των ιστοριών που ευελπιστούμε να παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση με γενικό τίτλο: “Ιστορίες από το παγκάκι”.

Επίσης θα ζητηθεί από τα παρακείμενα σχολεία (δημοτικό και νηπιαγωγείο) να εντάξουν στο πρόγραμμα τους δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με θέμα το μεσογειακό κήπο και τη διατροφή έτσι ώστε να εμπνευστούν και να αγαπήσουν τα παιδιά μας το νέο μας μοσχομυριστό πάρκο.

Οποίος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά σε αυτό το έργο μπορεί να επικοινωνήσει με τους παρακάτω συγχωριανούς-ές:
Ανάστασης Κουγιάς 6972302750
Μάνια Δεδέα 6972540158
Αλέξανδρος Μιχαήλ 6934737831
Μαρίκα Κατσιμίχα 6944888736

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.