Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Ένα ακόμη βήμα για τη Μαρίνα Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 17 Δεκ. 2013
από admin

Ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοινώνει ότι στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της16ης Δεκεμβρίου 2013 τέθηκε στο σώμα και εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ (ΜΑΡΙΝΑΣ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ).
 
Η εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα  θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο και υπό τους όρους της Σύμβασης Σύμπραξης, το δε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου θα λαμβάνει ποσοστό επί του ετήσιου κύκλου εργασιών του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης ως αντάλλαγμα, το οποίο θα προκύψει ως αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να γίνει και μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA, χρηματοδοτικού εργαλείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δανειοδότηση με χαμηλά επιτόκια για βιώσιμες επενδύσεις. Για τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη γίνει προπαρασκευαστικές ενέργειες εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης ορίζεται έως 40 έτη, περιλαμβανομένης και της περιόδου κατασκευής των υποδομών του Τουριστικού Λιμένα.
 
«Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή ,λειτουργία και  εκμετάλλευση της Μαρίνας, τα πράγματα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν ,δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και το έργο από φιλόδοξη ιδέα να δρομολογείται προς υλοποίηση. Προφανώς, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη μέχρι να έχουμε τη δυνατότητα  της φιλοξενίας σκαφών. Η ουσία όμως είναι ότι αφενός η Περιφέρεια   , με τεχνογνωσία, αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις μελέτες, αφετέρου έχουν βρεθεί δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός μπαίνει σε εκτέλεση πλέον».

Ετικέτες

Μαρίνα Ναυπλίου Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.