Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμπορικός δρόμος Άργος

Έμποροι του Άργους απαντούν στον Καμπόσο: Περιμένουμε μία συγγνώμη για τις «ατυχείς» δηλώσεις

Πώς και πότε έπεσε η εμπορικότητα της πόλης και τι και ποιος φταίει;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μικρή μερίδα εμπόρων της πόλης που ήθελαν να του κάνουν αντιπολίτευση και σύμφωνα με τον ίδιο έκαναν ζημιά στη πόλη και τους ίδιους τους εαυτούς τους με αυτά που έλεγαν προς τα έξω.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου του ζητούν να ζητήσει συγγνώμη θεωρώντας τις δηλώσεις ατυχείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου η οποία υπογράφεται από το Δ.Σ.:

«Σε απάντηση των τελευταίων δηλώσεων του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Κάμποσου, σχετικά με «πανίβλακες, ηλίθιους και άχρηστους» εμπόρους στην πόλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους θα ήθελε να εκφράσει την λύπη του και την δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και πόλωση σε μια πόλη που ήδη μετρά σωρεία προβλημάτων.

Ο σύλλογος, που στην μακρόχρονη ιστορία του έχει αμιγώς συνδικαλιστική δράση και ποτέ πολιτική για να κάνει αντιπολίτευση, συνήθιζε να είναι σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης για το καλό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί και γενικότερα για την πρόοδο του τόπου. Γιατί πόλη δεν είναι μόνο τα κτήρια και οι επιγραφές αλλά και οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Αν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται την εγκαταλείψουν δεν θα μυρίζει θάνατο όπως ειπώθηκε αλλά θα έχει πεθάνει και δεν είναι και το πλέον ευχάριστο να διοικείς μια νεκρή πόλη.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος ενός θεάτρου του παραλόγου που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας.

Η πόλη έχασε ήδη μια ευκαιρία, το open mall. Όσο και αν πάλεψε ο σύλλογος με το Επιμελητήριο για να ανεβάσει την εμπορικότητα, δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία. Άλλες πόλεις έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το κερδίσουν και το πέτυχαν σε συνεργασία με την δημοτική αρχή. Με χρήματα ΕΣΠΑ θα γίνονταν αναπλάσεις και διαμορφώσεις στις προσόψεις κτιρίων ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, με σύνδεση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που είναι κομμάτι του open mall και γενικότερα αναβάθμιση της πόλης και φυσικά των καταστημάτων χωρίς να βάλει ο πολίτης δεκάρα τσακιστή από την τσέπη του.

Όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του ιστορικού εμπορικού κέντρου έγιναν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ που δραστηριοποιούμαστε στο κέντρο. Δεν ενημερωθήκαμε για τίποτα και δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ρυμοτομία της πόλης και για τις θέσεις πάρκινγκ που έχουν καταργηθεί για χάρη της ανάπλασης, γιατί θα γίνουμε πλέον γραφικοί αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.

Ούτε για τις μάταιες προσπάθειες να γίνει τουριστική μια πόλη που ήταν ανέκαθεν εμπορική, με ένα μουσείο και μια πλατεία και μη έχοντας άλλες υποδομές να το υποστηρίξουν.

Παρόλα τα προβλήματα οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν λυσσαλέα να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με λεονταρισμούς και φανφάρες ούτε δια μέσω συνεντεύξεων με προσβολές και ύβρεις ανυπόστατες σε μια ολόκληρη κοινωνική τάξη όπως οι έμποροι, αντίθετα βλάπτουν και ρίχνουν την συζήτηση σε επίπεδο πεζοδρομίου.

Θα προτείναμε σε όποιον ενδιαφέρεται για την πόλη και όχι για την προσωπική προβολή του, να αναζητήσει μια εποικοδομητική συζήτηση με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που δεν κάθονται πίσω από ένα γραφείο και λένε αμετροέπειες και πράγματα που αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας, για το καλό όλων μας. Εμείς είμαστε εδώ με στοιχεία που δεν μπορεί να μας τα ακυρώσει κανένας για το πως και πότε έπεσε η εμπορικότητα της πόλης και για το τι και ποιος φταίει.

Περιμένουμε μια συγγνώμη θεωρώντας τις δηλώσεις ως ατυχείς και δηλώνουμε παρόντες και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Το επίμαχο απόσπασμα από τις δηλώσεις Καμπόσου στο 4:20:

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.