home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Ελαφόνησος: Αφιέρωμα στην Τσεχία για την παραλία του Σίμου!

Ανάμεσα στις δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας συγκαταλέγει τη παραλία Σίμος, το βιωματικό ταξιδιωτικό περιοδικό https://pelipecky.cz/ από την Τσεχία.

Το Pelipecky.cz είναι μια διαδικτυακή πύλη για ταξίδια και χώρες του κόσμου αφιερωμένες σε άτομα που τους αρέσει να ταξιδεύουν. Οι συντάκτες της πύλης Pelipecky.cz είναι ενθουσιώδεις ταξιδιώτες και μοιράζονται το πάθος τους με τους αναγνώστες τους.

Το περιοδικό κατατάσσει το Σίμο στην 4η θέση και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Βρίσκεται στο μικρό νησί της Ελαφόνησου και σύμφωνα με τους ντόπιους είναι απολύτως η πιο όμορφη ελληνική παραλία. Οι αμμόλοφοι και η μοναδική χλωρίδα του νησιού του δίνουν μια πραγματικά εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Ο Σίμος είναι ξακουστός σε όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό στην Ελαφόνησο, στη νότια πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια με καΐκι από το παλιό λιμάνι της Ελαφονήσου (Σκάλα).

Χαρακτηριστικό του τοπίου είναι η ψιλή χρυσή άμμος, τα ρηχά, γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, οι αμμόλοφοι που φτάνουν ακόμα και τα 10 μ. ύψος και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση.

Οι καλύτερες στιγμές για να βρεθεί κανείς στις δίδυμες παραλίες είναι την ώρα της ανατολής του ήλιου. Απολαυστική είναι όμως και η εμπειρία τις νύχτες κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό ή τα βράδια με πανσέληνο με το φως του φεγγαριού να αντανακλά στην κατάλευκη άμμος.

Σύμφωνα με την ντόπια παράδοση, η παραλία του Σίμου πήρε το όνομα της είτε από έναν Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, ή από κάποιον ερημίτη που ονομαζόταν Σίμος. Ανάμεσα στις δύο παραλίες βρίσκεται το Ακρωτήρι Έλενα, νότια του οποίου εικάζεται ότι υπάρχει ακόμα μία βυθισμένη πόλη.

Δείτε το βίντεο του haanity:
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button