Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκκολαπτόμενοι ζωγράφοι στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεJune 23, 2014
από admin
Εκκολαπτόμενοι ζωγράφοι στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικών έργων μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ. στον κήπο της Πινακοθήκης, Σιδ. Μεραρχίας 23, Ναύπλιο.

Λίγα λόγια για τα έργα

Τα έργα φιλοτέχνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της συνεργασίας του 3ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου με το Odyssey Charter School στο Delaware των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τίτλο «Από τη ζωγραφική στην εικονογράφηση». Οι μαθητές του Β1 τμήματος γνώρισαν τρεις ξένους ζωγράφους, τους Βαν Γκογκ, Μιρό και Πικάσσο μέσα από βιβλία και το διαδίκτυο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση της Πινακοθήκης με τίτλο «Η θάλασσα στη νεοελληνική τέχνη», όπου εστίασαν στους Έλληνες Ν.Λύτρα, Ν.Χατζηκυριάκο-Γκίκα και Κ.Τσόκλη, με την καθοδήγηση της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας της Πινακοθήκης κ. Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου. Ζωγράφισαν είτε συγκεκριμένα έργα των παραπάνω ζωγράφων με τη δική τους ματιά, είτε ένα έργο βασισμένο στην τεχνοτροπία τους.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, λειτουργεί από τις αρχές του 2013 και αποτελεί την πρώτη πύλη πληροφόρησης του κοινού για τις ευκαιρίες, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με φορείς της περιοχής με σκοπό να αξιοποιούνται οι διασυνδέσεις του Κέντρου με θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και να αναδεικνύονται θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην ΕΕ (εκπαίδευση, πολιτισμός, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα, εργασία κ.ά.).

Το EUROPE DIRECT, από την αρχή της λειτουργίας του, συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Παν/μίου Harvard για πλήθος δράσεων και φέτος για πρώτη φορά φιλοξένησε δύο υπότροφους φοιτητές του στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος Cultural Internships in Greece, για την πρακτική τους άσκηση (Ιούνιος 2014). Η συγκεκριμένη έκθεση παιδικών ζωγραφικών έργων, υπήρξε πρωτοβουλία του EUROPE DIRECT και η υλοποίησή της καθώς και η παραγωγή του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού που θα παρουσιαστεί, αποτέλεσε μέρος της πρακτικής άσκησης των δύο υποτρόφων φοιτητών.

Επιπλέον, το EUROPE DIRECT συνεργάζεται με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης για την υλοποίηση μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων και εικαστικών εργαστηρίων. Στην ίδια κατεύθυνση της προαγωγής των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών θεμάτων, βρίσκεται η σύμπραξη του EUROPE DIRECT με το δίκτυο TEACHERS 4EUROPE, μίας επιμορφωτικής δράσης που υλοποιεί η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Μάλιστα η συμμετοχή δασκάλων του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου στη δράση Teachers4Europe, με επικεφαλής τη διευθύντρια και εκπαιδεύτρια στη δράση κ. Χρύσα Σαββάκη, αποτέλεσε την αφορμή για την αναζήτηση και υλοποίηση της συνεργασίας με το αμερικανικό σχολείο που αναφέρθηκε παραπάνω. Εκτός αυτού, το EUROPE DIRECT έχει επαφή με πλήθος σχολείων της Περιφέρειάς μας, με την Περιφερειακή Δ/νση Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου και με τις Δ/νσεις Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας.

Η παρούσα έκθεση είναι καρπός των παραπάνω συνεργασιών και σας καλούμε να την απολαύσετε!

Ετικέτες

Europe Direct Ναυπλίου Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Ναύπλιο Έργα ζωγραφικής
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2