Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Εκδικητικές και παράνομες απολύσεις από τη Στέγη της Εκκλησίας, βλέπει το ΚΚΕ

Εκδικητικές και παράνομες απολύσεις από τη Στέγη της Εκκλησίας, βλέπει το ΚΚΕ

ΟΙ πέντε απολύσεις εργαζομένων στη Βουλή
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 8 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, το θέμα των απολύσεων των πέντε εργαζομένων στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» που λειτουργεί στην Καλαμάτα.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις αναφέροντας:
«Στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, που λειτουργεί στην Καλαμάτα, Λακωνικής 333, και ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκαν πέντε απολύσεις εργαζομένων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ήταν συνδικαλιστές, μέλη της προσωρινής διοίκησης του σωματείου που προσφάτως έχει ιδρυθεί. Απολύθηκαν στις 2/1/2020 μόλις ανακοινώθηκε η ιδρυτική πράξη του σωματείου (στις 28/12/2019).

Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητικές και παράνομες απολύσεις. Με αυτή την ενέργεια η εργοδοσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους υπόλοιπους εργαζομένους να μην οργανωθούν στο σωματείο, να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Οι απολύσεις αυτές είναι συνέχεια μιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι ενώ δουλεύουν χρόνια, είναι με διαδοχικές 3μηνες συμβάσεις, οι αμοιβές είναι ακόμα μικρότερες από το αίσχος του κατώτατου μισθού και πολλά άλλα. Πρόκληση είναι και η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία απευθύνθηκαν οι απολυμένοι. Στο πόρισμα που εξέδωσε, ενώ αναγνωρίζει την ακυρότητα των απολύσεων, “νίπτει τας χείρας της” και παραπέμπει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
•να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις
•να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις, τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων
•να σταματήσει η τρομοκρατία».
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.