Home design
home design

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Γιατρειά για τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας

Οικονομική Επιτροπή Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σημαντικά θέματα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, το πρωί χθες Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυµης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την κατασκευή περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην εν λόγω περιοχή.

Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου που αφορά τα μέτρα προστασίας και την άρση καταπτώσεων πρανών στην 7η επαρχιακή οδό της Αργολίδας, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ. Παράλληλα, προέβη στη συγκρότηση επιτροπής δημοπρασίας για την διενέργεια διαγωνισμού, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, με αντικείμενο τη συντήρηση τμημάτων του εν λόγω δρόμου, εκτιμώμενης αξίας 1.500.000 ευρώ.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας για την ανάδειξη προσωρινού µειοδότη του με προϋπολογισμό 336.850,21 ευρώ έργου βελτίωσης και αντικατάστασης τμήματος αγωγού του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από το Παράθυρο έως την κεντρική δεξαμενή των Τροπαίων.

Η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας για την ανάδειξη οριστικού µειοδότη και κατακύρωση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια της Μονής Καλτεζών, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Επίσης, προχώρησε στην έγκριση του πρακτικού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στον συνοπτικό διαγωνισμό -προϋπολογισμού 74.400 ευρώ- για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Λεβιδίου.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, με τηλεδιάσκεψη, μεθαύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων αθλητικά έργα σε Ερμιόνη, Πορτοχέλι και Αρχαία Επίδαυρο, καθώς και αγροτικά έργα στη Νέα Τίρυνθα, για τα οποία πρόκειται να διατεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis