Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αναρχική Συνέλευση Αργολίδας Lupus

Είναι να γελά κανείς με τις αντιθέσεις που γεννά ο καπιταλισμός

Η Αναρχική Συνέλευση Αργολίδας Lupus τοποθετείται για τους μετανάστες: Καλούνε τα πρόβατα να προβάρουνε την στάνη

Την δική της θέση για το θέμα των μεταναστών καταθέτει η «Αναρχική Συνέλευση Αργολίδας Lupus» με ανακοίνωσή της.

Η Αναρχική Συνέλευση τονίζει ότι «από την αρχή του 2020 έστησαν για τα καλά τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό και παρέσυραν σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις μέσα στον βόρβορο των σκέψεων τους. Αρχικά διαδίδανε ότι θα έρθουν ακόμα 1500 μετανάστες στην περιοχή τους κυνηγημένοι από τα νησιά προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Τους έκατσε όμως ο Κορονοϊός κουφέτο στις νοσηρά σενάρια ξενοφοβίας τους και στοχοποίησαν τους πλέον ακίνδυνους για την διάδοση αλλά περισσότερο ευάλωτους στις φήμες παρά στον ιό». Προσθέτουν ότι «Το κράτος από την πλευρά του δέχτηκε, αν δεν ενίσχυσε, τον ρόλο των χρυσάβγουλων με το ΕΟΔΥ να αναλαμβάνει ρόλο διασποράς ανησυχίας στην τοπική κοινωνία».

Όπως τονίζουν «Είναι να γελά κανείς με τις αντιθέσεις που γεννά ο καπιταλισμός και να οργίζεται με τις επιθέσεις των φασιστικών περιττωμάτων του στους αδύναμους της κοινωνίας».

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «παρουσιάσουν τα θύματα σαν θύτες και τους φορτώσουν τις πομπές τους και την αδυναμία του ελληνικού καπιταλισμού να εντοπίσει το ενδεχόμενο μιας πανδημίας. Τα χρυσάβγουλα μπορεί να ψυχορραγούν, όμως η μάνα τους, ο καπιταλισμός είναι και πάλι γκαστρωμένος».

Επισημαίνουν ακόμα ότι: «Οι ξένοι εκτός Ευρώπης αρχίζουν να μετατρέπονται σε εν δυνάμει φορείς του ιού και ξαφνικά ακόμα και ο δήμαρχος Ναυπλίου προτείνει να εξεταστούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στον νομό! Η ξενοφοβία μόνο μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν μετατρέπεται σε ρατσιστικό κύμα, όπως θα επιθυμούσαν εκείνοι που ειδικά τους χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα σαν φτηνό και αδήλωτο εργατικό δυναμικό. Ποιος άλλος θα μάζευε τα πορτοκάλια τους ή τις ελιές τους με δέκα ευρώ μεροκάματο και με κακής ποιότητας φαγητό;

Οι σύγχρονοι σκλάβοι που η Ευρώπη και η Αμερική αφού καταλήστεψε τις χώρες τους, τους έστρεψε σε εμφυλίους, σε πείνα, σε δίψα, σε εξαθλίωση, λεηλατούνται για μια ακόμα φορά ψυχικά από τους πεινασμένους της Αργολίδας, που αντί να στραφούν κατά εκείνων που τους καταδίκασαν στην μιζέρια, στρέφονται κατά εκείνων που είναι φυσικοί σύμμαχοί τους στην μάχη για την ανατροπή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Αναρχική Συνέλευση Αργολίδας Lupus

Η ανακοίνωση των αναρχικών αναφέρει ακόμα ότι «Η Ερμιονίδα από «ελντοράντο» για τους κατοίκους της έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των offshores, των καταπατητών δημόσιας γης, καταστροφέων του φυσικού περιβάλλοντος για τις βίλες των μεγιστάνων και συ παρασυρμένε από τα φερέφωνα του καπιταλισμού και της εξαθλίωσής σου «νοικοκύρη», βγαίνεις στους δρόμους και φωνάζεις να φύγουν αυτοί που περαστικοί στην περιοχή σου θα αναζητήσουν την δικιά τους Ιθάκη σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Κακόμοιρε, σε αποπροσανατολίζουν και συ τρως το παραμύθι που λέγεται μετανάστες, ενώ η βρύση σου συνεχίζει να τρέχει θαμπό νερό, τα σκουπίδια σου να μολύνουν τον υπόγειο υδροφορέα σου, το κόστος του βιολογικού σου να αυξηθεί στα ουράνια μόλις συνδεθεί το «αναπτυξιακό γήπεδο γκολφ» στην περιοχή σου. Σε πόσες παραλίες έχεις ακόμα πρόσβαση», προσθέτουν αναφερόμενοι στο ζήτημα της  πρόσβασης στους αιγιαλούς με ειδική αναφορά στον Άγιο Αιμιλιανό.

Και καταλήγουν: «Προσκύνα λοιπόν τους τσοπάνηδες της πολιτικής σου στάνης, που σε παρασέρνουν να χτυπάς τους άλλους δύστυχους. Πρόσεξε όμως το πρόσωπο σου στον καθρέφτη και θα δεις πως ματώνει κάθε φορά που επιτίθεσαι κατά των κατατρεγμένων του κόσμου γιατί δεν είναι κάποιοι άγνωστοι, αλλά ο ίδιος εσύ. Το πρόβλημα στην Ερμιονίδα δεν είναι οι μετανάστες Είναι οι φασίστες, οι offshores και οι πλουτοκράτες».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.