Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο

Εγκαινιάζουν τα Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 5η Αυγούστου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο περίπατος, διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου, θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές.

Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο

Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας - αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό.

Με τη συνεργασία του Δήμου κάθε περιοχής και της τοπικηìς κοινότητας, με μελετημένη επιλογή διαδρομών, σηματοδότηση και επικοινωνία, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της χώρας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο περιλαμβάνει τη σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής - από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγιάς Πολεμάρχας - με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο.

Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
5 Αυγούστου 2017, ώρα 18.15΄
Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου 

Χαιρετισμοί - ομιλίες:

 • Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος 
 • Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου 
 • Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος 
 • Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
 • Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
 • Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού κ. Λυδία Καρρά

Τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι Της Παράδοσης” τραγουδούν και χορεύουν τοπικούς ρυθμούς σε μια προσπάθεια συνομιλίας διαφόρων περιόδων του Ελληνικού Πολιτισμού.

 • Τώρα που μπήκα στο χορό (συρτός)
 • Των Κολοκοτρωναίων (τσάμικος)
 • Αναστασιά (συρτός)

Στη συνέχεια οι περιπατητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου έως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.