Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Εφιαλτικές ώρες για βοσκό στην ορεινή Αρκαδία

Τα χιόνια τον έζωσαν σε δύσβατη περιοχή και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για το απεγκλωβισμό του.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 12 Ιαν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Αρκαδία με την «Υπατία» να δείχνει άγριες διαθέσεις. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και παρά τις προσπάθειες που γίνονται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δεν έχουν λείψει τα απρόοπτα. 

Στο Βαλτεσινίκο εφιαλτικές ώρες έζησε ένας βοσκός που αποκλείστηκε από τα χιόνια και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού του σε δύσβατη περιοχή, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας περιγράφει την κατάσταση ως εξής:

«Η κακοκαιρία που συνεχίζεται στην Αρκαδία προκάλεσε πολλά προβλήματα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους…

Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να καθαρίσουν από τα χιόνια, να διώξουν πεσμένα βράχια και κομμένα δέντρα, ενώ παρεμβαίνουμε και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμοδιότητά μας, όπως ο απεγκλωβισμός του βοσκού σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Βαλτεσινίκο, η οποία επετεύχθη σήμερα το πρωί, αφού το χιόνι ήταν πάρα πολύ.

Επιπλέον το προηγούμενο διάστημα καθαρίσαμε (όσο μας επέτρεψε ο χρόνος, αφού η αρμοδιότητα ήρθε πριν λίγους μήνες στην Περιφέρεια) 50 χιλιόμετρα ρεμάτων στην Αρκαδία καθώς και αρκετές καταβόθρες.

Όσον αφορά το θέμα με τις πλημμύρες στο Ζευγολατιό-Νιχώρι προς ενημέρωση των κατοίκων έχω να πω πως ήδη εκπονείται υδραυλική μελέτη για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Επιπλέον την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα υπάρξει εργολάβος που θα κατασκευάσει έργα στο δρόμο Νιχώρι -Ζευγολατιό (με βελτίωση και του οδοστρώματος) αλλά πρέπει να επισημάνω πως δεν θα μας άφησαν ιδιοκτήτες στα αριστερά του δρόμου να κάνουμε το προηγούμενο διάστημα τις παρεμβάσεις που θέλαμε».

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org