Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Φυλακές Ναυπλίου

Έδειραν σωφρονιστικό στις φυλακές του Ναυπλίου

Γεωργιανός κρατούμενος του επιτέθηκε άνευ λόγου και αιτίας

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης Ναυπλίου έπειτα από ελαφρά χτυπήματα που δέχτηκε από Γεωργιανό κρατούμενο.

Η επίθεση έγινε την Τετάρτη, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και αιτία. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν νεοδιόριστος, δεν είχε καμία σχέση με τον κρατούμενο και δεν είχαν έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν.

Λίγο νωρίτερα, ο Γεωργιανός είχε υπογράψει την υφ’ όρων απόλυσή του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έφευγε από τις φυλακές Ναυπλίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων:

«Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας και της ασυδοσίας μέσα στις Φυλακές.

Όπως μας καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα 5/6/2019 στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου ένας νεοδιόριστος συνάδελφος ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο από κρατούμενο Γεωργιανής καταγωγής, χωρίς λόγο και αιτία, την στιγμή που ο κρατούμενος συνοδευόταν στην Γραμματεία του Καταστήματος. Ο συνάδελφος που μόλις έχει διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού 6Κ/2018 οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Και αυτό είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία κυριολεκτικά «πετάχτηκαν» οι νέοι συνάδελφοι στις Φυλακές, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς συντονισμό από τους αρμοδίους του Υπουργείου μας, που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να βγάζουν μαζί τους φωτογραφίες και να μοιράζουν χαμόγελα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά βίας μέσα στις Φυλακές, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε να τα έχουμε συνηθίσει! Ωστόσο, ο ξυλοδαρμός αυτός έγινε σε νεοδιόριστο συνάδελφο, με λίγες μόνο ημέρες υπηρεσίας και αυξάνει ακόμα περισσότερο το κλίμα κατατρομοκράτησης ιδίως των νέων εργαζομένων.

Οι ξυλοδαρμοί, οι απειλές, τα φτυσίματα κοκ αποτελούν μέρος της εγκατάλειψης των εργαζομένων -και όχι μόνο- στις Ελληνικές Φυλακές, την οποία επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει και αναδείξει, ακόμα και όταν αυτά τα περιστατικά κάποιοι τα αντιμετώπιζαν ως fake news και εμάς τους εργαζόμενους ως παράκεντρα.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε και αυτό το περιστατικό βίας κατά του νέου συναδέλφου μας στο εργασιακό κάτεργο των Ελληνικών Φυλακών και του ευχόμαστε περαστικά».

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.