Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Εβραϊκή οικογένεια έρχεται στο Κρυονέρι

Εβραϊκή οικογένεια στο Κρυονέρι για να ευχαριστήσει ντόπιους επειδή τους έσωσαν από το Ολοκαύτωμα

Τιμητική πτήση πολεμικού αεροπλάνου του Ισραήλ πάνω από το Κρυονέρι και απόδοση του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» σε κατοίκους από το Ινστιτούτο και Μουσείο της Ιερουσαλήμ

Πολεμικό αεροπλάνο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορείας, θα πετάξει την επόμενη Τετάρτη στην Κορινθία. Η πτήση θα είναι τιμητική στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνεται για την απονομή του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» στους Νικόλαο Αθανασούλη και Αθανάσιο Δημόπουλο για την διάσωση της εβραϊκής οικογένειας του Αβραάμ Καχμή κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η κυρία Ρίβκα Καμχή, διασωθείσα και κόρη του Αβραάμ και άλλοι συγγενείς της θα ταξιδέψουν ειδικά από το Ισραήλ στο Κρυονέρι για να παραστούν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Κορινθίας Κωνσταντίνος Ραφτόπουλος και η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολύκεντρο Κρυονερίου Κορινθίας. Παρόντες θα είναι πολλά μέλη των Οικογενειών Αθανανασούλη και Δημόπουλου.

Εβραϊκή οικογένεια έρχεται στο Κρυονέρι

Ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» απονέμεται από το Γιάντ Βασέμ, το Ινστιτούτο και Μουσείο στην Ιερουσαλήμ για την διαιώνιση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Απονέμεται σε θαρραλέους μη Εβραίους που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους από την Ναζιστική βαρβαρότητα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αμφιθέατρο Κρυονερίου το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 με δαπάνες της οικογένειας Γιάκομπι – Καμχή.
 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.