Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Η Μετανάστευση χθες και σήμερα» στην πινακοθήκη Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 24 Νοε. 2015
από admin

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με θέμα «Η Μετανάστευση χθες και σήμερα» για παιδιά ηλικίας 10 -12 ετών στην Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου (Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου),  Σιδηράς Μεραρχίας 23, Ναύπλιο.

Τα παιδιά μέσα από τις τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση  θα γνωρίσουν έργα του μουσείου που αφορούν τη μετανάστευση Ελλήνων σε παλαιότερα χρόνια και θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από έννοιες που αφορούν στο  ίδιο θέμα σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα. Μέσα από το πρόγραμμα ενισχύονται η αποδοχή στη διαφορετικότητα, η συνεργασία και η συμπαράσταση στον άλλον.
 

Την ομάδα εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών  Μάγδα Μάρα, Βαλεντίνα Μιχαήλ και Αναστασία Σιαχάμη.

Με το εργαστήριο το τμήμα θεατρικών σπουδών συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου) που στην Ελλάδα συντονίζει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
 

Ετικέτες

Ναύπλιο Τμήμα θεατρικών σπουδών Ναυπλίου Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου Θεατροπαιδαγωγικό Εργαστήρι Θέατρο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.