Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μανόλης Τσακίρης

Η Μακεδονία, ο μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, ο Αριστοτέλης και ο έντιμος Σλάβος Κίρο Γκλιγκόροφ

Άρθρο του Μανόλη Τσακίρη*
από admin2
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 1 Φεβ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σύσσωμοι, ο ελληνικός λαός, η Εκκλησία της Ελλάδας και η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και των πολιτών του δημοκρατικού τόξου απαιτούν η ονομασία του παραπάνω κρατιδίου  να μην συμπεριλαμβάνει το όνομα Μακεδονία, ή παράγωγό του.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ είχε την εντιμότητα και τη λεβεντιά να βροντοφωνάξει στους συμπατριώτες του: «Δεν είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι! Στο αίμα μας τρέχει το υπερήφανο Σλαβικό αίμα. Εμείς έχουμε τους δικούς μας ήρωες, τη δική μας γλώσσα, τον δικό μας πολιτισμό!» Η ειλικρινής αυτή δήλωση του ηγέτη των Σκοπίων, του κόστισε βέβαια τη γνωστή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Έκκληση από την Ύδρα, το νησί της παλιγγενεσίας:

Ούτε το όνομα «Μακεδονία», ούτε παράγωγό του στην ονομασία

του Σλαβοαλβανικού κρατιδίου των Σκοπίων!

 

Φίλες και φίλοι, σας θυμίζουμε απλώς ότι πίσω από την ιστορία αυτή κρύβονται δυνάμεις της Τουρκίας, όπως άλλωστε δηλώνεται ευθαρσώς στα δυο σημαντικά βιβλία «Το Στρατηγικό Βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας» του Αχμέτ Νταβούτογλου και βέβαια «Ο Επιτήδειος Ουδέτερος» του Φρανκ Βέμπερ, τα οποία αποδεικνύουν σαφώς την εθνική στρατηγική της Τουρκίας: ότι σε βάθος χρόνου επιδιώκει να μετατραπούν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Ελλάδα και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες σε εθνικές μειονότητες!!! 

Στα Σκόπια, ο αλβανικός πληθυσμός με μουσουλμανικό θρήσκευμα είναι 40%. Στο Κοσσυφοπέδιο, το 85% του πληθυσμού αποτελείται από Αλβανούς, με επικεφαλής τον αρχηγό του Ουτσεκά και με γνωστές ανθελληνικές θέσεις.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα συναινέσει, πράγμα που δεν το πιστεύουμε, σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα  «Μακεδονία» ή παράγωγό του, το Σλαβοαλβανικό αυτό κρατίδιο θα γίνει ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία θα αποκτήσει έναν ακόμα σύμμαχο με δικαίωμα βέτο και αυτό θα δημιουργεί στο μέλλον σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας. 

Εξάλλου, πράγμα πολύ βασικό, κανείς δεν μας εγγυάται ότι, αν δεχτούν να αποσύρουν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις στα πλαίσια της συμφωνίας, δεν θα τις επαναφέρουν μετά τη συμφωνία. Άρα, καμιά συμφωνία με το όνομα «Μακεδονία». Είναι επικίνδυνο πολιτικά και εθνικά.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι οι θέσεις του 95% του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας δεν έχουν καμία σχέση με τις ακραίες, εθνικιστικές δηλώσεις του νεοναζιστικού μορφώματος.

 
*Ο Μανόλης Τσακίρης είναι Συγγραφέας, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1978, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org