home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

e-katanalotis: Ο ψηφιακός “τροχονόμος” για τα ψώνια και τα sms

Μετά τις εικόνες του συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων όλης της χώρας, φαίνεται πως έρχεται “τροχονόμος” για τα ψώνια και τα sms μέσω εφαρμογής στο e-katanalotis.

Οι λοιμωξιολόγοι, βλέποντας τις εικόνες στην αγορά τις τελευταίες μέρες χτύπησαν καμπανάκι στην κυβέρνηση, καθώς υπάρχει ο φόβος για τρίτο κύμα κορωνοϊού και πρέπει να εξεταστούν κάποια εναλλακτικά σενάρια.

Αυξήθηκαν τα SMS

Τα SMS στο 13033 αυξήθηκαν κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην χρήση τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για χρονικό περιορισμό στους πολίτες για να κάνουν τις αγορές τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα μοντέλο που θα περιλαμβάνει εφαρμογή στο κινητό, sms, αλλά και έγγραφη βεβαίωση για τους ηλικιωμένους.

Εφαρμογή e - katanalotis

Εφαρμογή e – katanalotis

Οι καταναλωτές θα μπορούν μία φορά την ημέρα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο των δύο ωρών να προβούν όλες τις αγορές τους.

Θα υπάρχουν 2 τρόποι:

  • Εφαρμογή στο smartphone (με σχετικό χρονόμετρο)
  • Sms 2 στο 13033 (θα αποστέλλεται link με χρονόμετρο)

**Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται με το πάτημα του link και θα μετρά αντίστροφα τις δύο ώρες ενώ θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button