Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Eνιαία Πελοπόννησος

Η ενιαία Πελοπόννησος στο επίκεντρο

5ο Αναπτυξιακό Συνεδρίο της Δυτικής Ελλάδας - Που στάθηκε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Ιουλ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στο 5ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» συμμετείχε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Ρίο της Πάτρας, αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο συνολικά για την Πελοπόννησο και διοργανώνεται κάθε έτος από την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» & το pelop.gr. 

Στο συνέδριο - θεσμό για τη Δυτική Ελλάδα συμμετείχαν με ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης Κωνσταντίνος κ.α.

Eνιαία Πελοπόννησος

Η κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τη δεύτερη μέρα των εργασιών, στην ενότητα «Τουριστική Ταυτότητα στις Σύγχρονες Συνθήκες», αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται από την ενιαία προσέγγιση της Πελοποννήσου, ενώ επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για εντονότερες διαπεριφερειακές συνέργειες και συνεργασίες, κάνοντας μνεία στην έως σήμερα θεσμική συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι οι Αιρετές Περιφέρειες έχουν αποδείξει με μετρήσιμα αποτελέσματα, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, κάτι που θα οδηγήσει στη λύση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Χώρα μας συνολικά. 

Η κα. Νικολάκου παρουσίασε εκτενώς τις συνδυασμένες δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη, τόσο όσον αφορά τα σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με επίκεντρο το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και τις δράσεις προβολής με άξονα την ενιαία προώθηση του προορισμού. Στα αναπτυξιακά ζητήματα της Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης του δυτικού άξονα, τονίζοντας ότι δε μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την ολοκλήρωση και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα. 
Η Αντιπεριφερειάρχης στο πλαίσιο της ομιλίας της με θέμα «Η Πελοπόννησος ως ενιαία ταυτότητα» αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των αναπτυξιακών ευκαιριών για την Πελοπόννησο δημιουργώντας μία ενιαία αλυσίδα αξίας, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις χωρίς διαχωρισμούς. Ειδική αναφορά έκανε επίσης σε μια εναλλακτική, αειφόρο προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπου επίκεντρο θα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και branding οι σχέσεις μεταξύ πολιτών & επισκεπτών. 

Eνιαία Πελοπόννησος

Στην ίδια ενότητα με την κα. Νικολάκου ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και τον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  κ. Τζιάλλας Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας κ. Καρπέτας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Μαρλαφέκας Πλάτωνας, ο Συντονιστής αδειοδότησης δικτύου υδατοδρομίων για το ΤΑΙΠΕΔ & Μέλος Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ κ. Βλάχος Άγγελος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Γκόβας Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Στελλιάτος Αντώνης, ενώ παρεμβάσεις μεταξύ άλλων έκαναν ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Βουλευτής Αχαΐας Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Τελώνης και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, με συντονιστή της θεματικής ενότητας τον δημοσιογράφο -πολιτικό αναλυτή κ. Γιάννη Πολίτη.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου η κα. Νικολάκου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, με τον οποίο συζήτησαν την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Πελοποννήσου.

 

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.