Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας

Υπάλληλοι με το σταγονόμετρο
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 13 Ιουν. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες βγαίνει η δουλειά στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού. Παρότι έχουν ζητηθεί 5 αποσπάσεις εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκαν μόνο οι δύο, ενώ θα έπρεπε να έχει οριστεί και μόνιμος διοικητικός υπάλληλος ως καταχωριστής και όχι αποσπασμένος εκπαιδευτικός, όπως συμβαίνει στην υπηρεσία τα τελευταία τρία χρόνια. 

Για τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εν λόγω υπηρεσία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, έπειτα από ερώτηση που του υπέβαλε ο Γιάννης Ανδριανός.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ: 

«Τα κενά σε διοικητικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια έντονα προβλήματα στη λειτουργία της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, των πολιτών, των γονέων, αλλά και υπηρεσιών και φορέων που απευθύνονται σε αυτή, καθώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών δεν επαρκούν για την κάλυψη του μεγάλου όγκου εργασίας. 

Η έλλειψη διοικητικού προσωπικού, αλλά και η αδυναμία κάλυψής του, με μόνο 2 ετήσιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το Υπουργείο εγκυμονεί επίσης κινδύνους τόσο στην ορθή τήρηση στοιχείων των εκπαιδευτικών, όπως το Προσωπικό Μητρώο, τα μισθολογικά, οι υπηρεσιακές μεταβολές, οι προϋπηρεσίες, οι συντάξεις κλπ. 

Υπογραμμίζεται προς τούτο η επισήμανση κλιμακίου ελέγχου του ΕΣΠΑ ότι θα πρέπει να οριστεί μόνιμος διοικητικός υπάλληλος ως καταχωριστής και όχι αποσπασμένος εκπαιδευτικός, όπως συμβαίνει στην υπηρεσία τα τελευταία τρία χρόνια. 

Επισημαίνεται ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αιτήθηκε για το σχολικό έτος 2018-9, και μέχρι να στελεχωθεί πλήρως με το αντίστοιχο διοικητικό προσωπικό που της αναλογεί, πέντε αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι δύο. 

Ακόμη όμως και με την απόσπαση των δύο μόνο εκπαιδευτικών που θα υλοποιηθεί από 1/9/2018, η υπηρεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρονικά όρια που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας σε αιτήματα πολιτών, γονέων, φορέων και εκπαιδευτικών. 

Κατόπιν αυτών, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση κάλυψη των οργανικών κενών σε διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, για να αποφευχθούν τα ως άνω περιγραφόμενα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org