Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές

Δυο νέα αιολικά πάρκα στη Μονεμβασιά

Θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια συνολικής ισχύος 79,8 MW

Στην χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 7 φωτοβολταϊκά πάρκα και 2 αιολικά, συνολικής ισχύος 149,8 MW, προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στην πλατφόρμα της Διαύγεια. 

Το σύνολο των φωτοβολταϊκών έργων βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης και αναπτύσσονται από την εταιρεία "Γιούβι Ελλάς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", 100% θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας Juwi, η οποία πρόσφατα απασχόλησε την ενεργειακή επικαιρότητα της χώρας με την πώληση στα ΕΛΠΕ, φωτοβλταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, ισχύος 204MW. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη. Μετά την πώληση του πάρκου στα ΕΛΠΕ, η γερμανική εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου και το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2021. 

Σε ότι αφορά τις δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 79,8 MW βρίσκονται στη Δήμο Μονεμβασιάς στην Πελοπόννησο και αφορούν την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ Α.Ε.», με μετόχους κατά 98% την EUNICE WIND PARK HOLDINGS (HELLAS) Ltd και με ποσοστό 2% την ZUMEX DEVELOPMENTS Ltd. 

Αναλυτικά τα δύο αιολικά πάρκα ειναι:

  • αιολικός σταθμός ισχύος 33,6 MW, στη θέση «ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟΣ», του Δήμου Μονεμβασιάς της Δημοτικής Ενότητας Βοιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και δ.τ. «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ Α.Ε.».
  • αιολικός σταθμός ισχύος 46,2 MW, στη θέση «ΒΡΥΣΑΚΙΑ - ΚΡΑΝΙ», του Δήμου Μονεμβασιάς της Δημοτικής Ενότητας Βοιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και δ.τ. «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ Α.Ε.». 

Banner Home Design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.