Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Τί θα συμβεί αν κλείσουν τα Πυρηνελαιουργεία;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην Περιφέρεια

Περιορίζονται στη Μεσσηνία οι ώρες λειτουργίας – Αδιαφορία για τις καταγγελίες στο Ναύπλιο

Στον περιορισμό της λειτουργίας κατά 30% στην μονάδα επεξεργασίας ελαιοπυρήνα “Οικοενέργεια” Α.Ε., στην ΒΙΠΕ Μελιγαλά, προχώρησε με απόφασή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Και πολύ ορθώς βέβαια, αφού στο σχετικό έγγραφο γίνεται επίκληση μετρήσεων που διενεργήθηκαν στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου, από τις οποίες “διαπιστώθηκε υπέρβαση στο θεσμοθετημένο όριο των εκπομπών σωματιδίων”.

Η απόφαση επιβάλει “σε άμεση εφαρμογή, τον προσωρινό περιοριστικό όρο διακοπής της διαδικασίας ξήρανσης πυρήνα και παραγωγής πυρηνελαίου από τα εκχυλιστήρια της εγκατάστασης κατά τις πρωινές ώρες από 6 π.μ. έως 12 μ., ώρες κατά τις οποίες υπάρχει αυξημένη μετακίνηση του τοπικού πληθυσμού και ειδικότερα των ευπαθών και λοιπών κοινωνικών ομάδων”.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια ευασθησία τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στο Ναύπλιο, όπου οι καταγγελίες για την πνιγηρή ατμόσφαιρα που επιβαρύνει τη ζωή των πολιτών φαίνεται ότι δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγ. Νίκας ο οποίος τόνισε πως “Πλέον όλα τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία έχουν φέτος  λειτουργία μειωμένη κατά 30%" και ότι “η απόφαση ήλθε ως αποτέλεσμα των ελέγχων που γίνονται και των στοιχείων που συγκεντρώνονται”, θα πρέπει με το ίδιο ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει και την περίπτωση του Ναυπλίου, τηρώντας την αρχή της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περ. Πελοποννήσου.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.