Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Πυροπροστασία με drones

Drones στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Ιπτάμενοι ανιχνευτές

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν, σήμερα το μεσημέρι, με την ευκαιρία της έναρξης υλοποίησης του έργου SFEDA - "Σύστημα Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την Έγκαιρη Ανίχνευση και Αξιολόγηση Δασικών Πυρκαγιών στη Περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου", ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε. & Ι. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, με τον Kαθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαο Ασπράγκαθο, Yπεύθυνο της Ερευνητικής Ομάδας Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών.

Όπως αναλύθηκε στη συνέντευξη, στόχος του έργου, που εκτελείται στο πλαίσιο της πράξης «INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020», είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας στην εφαρμογή συστήματος πρόωρης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών, με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θερμικών/οπτικών καμερών και μοντέλων αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς.

Το πεδίο εφαρμογής του έργου, που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019, στην Ελλάδα, θα είναι η προστατευόμενη περιοχή Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Συνέντευξη πυροπροστασίας με drones

Φορείς υλοποίησης του έργου είναι: το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, το Πανεπιστήμιο της Ruse "Angel Kanchev" και το Directorate of Nature Park Rusenski Lom της Βουλγαρίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πλατρών Κύπρου, ενώ παρατηρητές είναι το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη οι ερευνητές του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσιουρλής και Παύλος Κωνσταντινίδης, ενώ παρόντες ήταν οι Γενικοί Διευθυντές της Α.Δ.Π.Δ.Ε. & Ι., Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Διον. Παναγιωτόπουλος, Δασικών & Αγροτικών Υποθέσεων, Αντώνης Κανταρτζόπουλος, καθώς και ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Αναστάσιος Καναβός.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.