Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεατρική παράσταση Η κόρη και ο βρυκόλακας

ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου: Στη Μονεμβασιά ταξιδεύει η κόρη και ο βρυκόλακας

Η Πειραματική Σκηνή ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσιάζει το έργο "Η Κόρη και ο βρυκόλακας" στo πλαίσιo του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Το έργο "η κόρη και ο βρυκόλακας"  της Πειραματικής Σκηνής ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου θα παρουσιαστεί στον ιδιαίτερο χώρο της Μονεμβασίας, σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από τα ερειπωμένα κάστρα παλιών εποχών. Απ’ τις εποχές που έρχεται το τραγούδι του νεκρού αδερφού. Ενοποιώντας το χώρο με τον χρόνο δίνουμε την πρώτη παράσταση τα μεσάνυχτα, την ώρα που σύμφωνα με την λαϊκή μας παράδοση ο κόσμος του παραλόγου εισχωρεί στον πραγματικό.

Η παράσταση θα ανέβει στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Η κόρη και ο βρυκόλακας

Η παράσταση είναι δραματοποιημένη στη φόρμα της αρχαίας τραγωδίας. Κεντρικός φορέας δράσης ο χορός των γυναικών. Ο χορός είναι ουσιαστικά εκείνος που σχολιάζει, αφηγείται και κινεί την δράση.

Σε δεύτερο επίπεδο τον πλαισιώνουν οι φιγούρες της Βάβως και της αφηγήτριας.

H κόρη και ο βρυκόλακας

Μετά την σουρεαλιστική στιγμή της εισόδου των "λάλων πουλιών" στη δράση, οι κεντρικοί ήρωες υποχωρούν στο χορό και ενσωματώνονται μαζί του, εισχωρώντας στο μεταφυσικό. Έτσι το έργο παραδίδεται στο κοινωνικό φαντασιακό και μεταλαμπαδεύεται μες' τους αιώνες από το συλλογικό λαϊκό ασυνείδητο.

Το έργο δουλεύτηκε αυτοσχεδιαστικά μέχρι την τελική του μορφή, με πολλούς πειραματισμούς. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ηθοποιούς για την υπομονή, τη δημιουργικότητά τους και την συνεισφορά τους στην όλη προσπάθεια.

Η κόρη και ο βρυκόλακας

 

Η κόρη και ο βρυκόλακας

 

Η κόρη και ο βρυκόλακας

 

Η κόρη και ο βρυκόλακας

Φωτό: Φάνης Τσίρος 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.