Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυρηνελαιουργεία Ναύπλιο

Δήμος Ναυπλιέων: Πιέζει με ψήφισμα για τα πυρηνελαιουργεία σε Ναύπλιο και Ασίνη

Γίνεται λόγος για συνεχή οχλούσα λειτουργία τους και παρεμβαίνει στο ΣτΕ για τη μετεγκατάσταση στον Άγιο Αντώνιο Ασίνης.

Παρέμβαση για το θέμα των πυρηνελαιουργείων στο Ναύπλιο έκανε ο Δημήτρης Κωστούρος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αποδεχόμενος τις ενστάσεις πολιτών και θέλοντας να πιέσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εν όψει της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων αποδέχθηκε εισήγησή φορέων του πρώην Δήμου Ασίνης με την οποία εκφράζεται η αντίθεσή τους στην μετεγκατάσταση ή δημιουργία νέας μονάδας στην περιοχή τους. Παράλληλα ενημέρωσε τους Βουλευτές αλλά και τις ελεγκτικές αρχές του Νομού.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή.

Επίσης, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την παρέμβαση του Δήμου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (Π.Ε.Χ.ΩΠ) της Π.Ε. Αργολίδας.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

«Μετά την έκδοση της με αρ. 03/ 20-03-2019 πράξης της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας & Περιβάλλοντος (Π.Ε.Χ.ΩΠ ) της Π.Ε. Αργολίδας περί απόρριψης αιτήματος της βιομηχανικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ. Κουφάκη ΑΒΕ» με θέμα την εγκατάσταση μονάδας ξήρανσης νωπού ελαιοπηρύνα – παραγωγής πυρηνελαίου σε ακίνητο εντός των ορίων του Δήμου μας και ενόψει συζήτησης της αίτησης της ως άνω εταιρείας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της αρ. 03/20-03-2019 εκδοθείσας απόφασης της Π.Ε.Χ.ΩΠ της ΠΕ Αργολίδας.

Εκδίδεται το παρόν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του τόσο στην συνεχή οχλούσα για την πόλη του Ναυπλίου λειτουργία των πυρηνελαιουργείων που βρίσκονται στην παρ. οδό Ν. Κίου – Ναυπλίου όσο και στη μετεγκατάσταση ή εγκατάσταση αντίστοιχης μονάδας σε χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Ναυπλιέων, χωρίς να έχει προηγηθεί έγκριση ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού περί χωροθέτησης της λειτουργίας τέτοιων μονάδων.

Συγκεκριμένα η μέχρι τώρα λειτουργία του εν λόγω πυρηνελαιουργείου κρίνεται απαράδεκτη, δημιουργεί τεράστια όχληση και όχι μόνο δεν θέλουμε να μετακινηθεί αλλά και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του σε χωροθετημένη περιοχή.

Το Δημ. Συμβούλιο στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζομένους και ενδιαφέρεται όχι μόνο για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους αλλά και για την επαύξησή τους. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας όμως δεν πρέπει να προκρίνεται και να δημιουργεί ηθικά διλήμματα στην περίπτωση εξέτασης μιας οχλούσας χρήσης και δραστηριότητας.

Να κοινοποιηθεί το παρόν στις ελεγκτικές αρχές, στους Βουλευτές του Νόμου Αργολίδας και να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον Τύπο.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Εγκρίνει την άσκηση παρέμβασης του Δήμου Ναυπλιέων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του κύρους της με αρ. 3/20-03-2019 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΠΕΧΩΠ) της Π.Ε. Αργολίδας κατά την εκδίκαση της αίτησης της βιομηχανικής εταιρείας με την επωνυμία «Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ. Κουφάκη ΑΒΕ» για ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Η παρούσα απόφαση κοινοποιείται στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.