Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Tablet σε μαθητές από τον Δήμο Ναυπλιέων

Δήμος Ναυπλιέων για τα tablet σε μαθητές: Δεν τα χαρίζουμε, ούτε τα δανείζουμε

Θα αγοραστούν και θα δοθούν προς χρήση στα σχολεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Διευκρινήσεις σχετικά με την παροχή tablet σε μαθητές κάνει ο Δήμος Ναυπλιέων, τονίζοντας πως ούτε χαρίζει, ούτε δανείζει tablet σε μαθητές αλλά τα διανέμει στα σχολεία για να διευκολύνει την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Νωρίτερα με επιστολή προς τις σχολικές μονάδες ο Δήμος Ναυπλιέων γνωστοποιούσε τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί όλη διαδικασία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Eνημερώνουμε τους γονείς ότι η διαδικασία είναι δανειστική. Ο εξοπλισμός θα χρεωθεί στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, και θα επιστραφεί στο σχολείο μετά τη λήξη αυτής της κατάστασης».

Με νέο δελτίο τύπου λίγες ώρες αργότερα ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει:

"Ο Δήμος Ναυπλιέων συμπληρώνει ένα κενό στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη των κατάλληλων μέσων για ορισμένα παιδιά και οικογένειες.

Η διαδικασία επιλογής των παιδιών, τα οποία δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν μέσα από το διαδίκτυο την εκπαίδευση σε αυτές τις δύσκολες μέρες, γίνεται αποκλειστικά από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και έτσι μπορούν και γνωρίζουν σε ποια παιδιά θα διανείμουν τον εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός θα αγοραστεί και θα δοθεί προς χρήση στα σχολεία, τα οποία με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τις οικογένειες που πρέπει και έχουν ανάγκη να ενισχυθούν.

Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος δεν συμμετέχει όπως ορθά πρέπει στη διανομή αλλά και στην επιλογή.

Θεωρούμε ότι κάθε άλλο σχόλιο δεν εξυπηρετεί την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την πρωτόγνωρη αυτή σχολική περίοδο άρα ούτε και το συμφέρον των παιδιών μας, αλλά εντελώς «διαφορετικά συμφέροντα»"

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 03/04/2020 - 21:15

Αρωγός ο Δήμος στο σχολείο με τον ορθό τρόπο παροχής υλικών πόρων χωρίς παρέμβαση στη μαθησιακή οργάνωση και καπήλευση ρόλων χωρίς καμιά αρμοδιότητα.
Δήμαρχε δίνεις μαθήματα συμπεριφοράς!
Με την ευκαιρία, ως εκπαιδευτικός, προσφέρω στους αναγνώστες εδώ μια βάση ενημέρωσης σχετικά με το θέμα και τη συχνή σύγχυση μεταξύ εννοιών.
Παραθέω αυτό το πολύ χρήσιμο κείμενο, που εξηγεί τη διαφορετικότητα ανάμεσα στην ψηφιακή παιδεία e-Learning και εναλλακτική εξ αποστάσεως διδασκαλία Emergency Remote Teaching.
Ως εκπαιδευτικός, κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, συνυπογράφω τη σύντομη αυτή παρουσίαση εννοιών και αναδημοσιεύω ως πάτημα για περαιτέρω ανάπτυξη του ζητήματος εκσυγχρονισμού του ελληνικού σχολικού συστήματος εκπαίδευσης, από digital divide σε ψηφιακή σύγκλιση 4.0 του σημερινού σύγχρονου κόσμου της άυλης παραγωγής και κοινωνίας της πληροφορίας.

https://edu.ellak.gr/2020/04/02/ex-apostaseos-didaskalia-ti-ine-afto-po…

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.