Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τάκης Θεοδωρικάκος

Διάψευση Θεοδωρικάκου για τη μετακόμιση κέντρων υγείας και σχολείων στους δήμους

Ενοχλήθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γιατί το υπουργείο του δεν συμμετέχει στην Επιτροπή;

Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος εφημερίδας, για νέες αρμοδιότητες στους δήμους (κέντρα υγείας και σχολεία), προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Ξενοφών Κοντιάδης, αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη πόρισμα. 

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει ο υΠΕΣ, «είναι διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα η μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και της ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης. Για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών δημιουργήθηκε  πριν 4 μήνες επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, που επεξεργάζεται τις προτάσεις για το περιεχόμενο αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συσκέψεις και συνεδριάσεις και έχουν κατατεθεί πολυάριθμες προτάσεις, ιδέες και απόψεις. Η επιτροπή ωστόσο δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στο Υπουργείο. 

Συνεπώς το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της», καταλήγει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Να σημειωθεί ότι με την συγκεκριμένη εξέλιξη δημοσιοποιήθηκε και η ενόχληση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έναντι του Τ. Θεοδωρικάκου, γιατί το υπουργείο του δεν συμμετέχει στην Επιτροπή. 

Επιφυλάξεις αιρετών

Να σημειωθεί ότι οι αιρετοί μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα τους, είχαν τότε εκφράσει επιφυλάξεις, σημειώνοντας ότι ακούνε για μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια και στο τέλος αυτό που γίνεται είναι να λαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Ευχήθηκαν, δε, αυτή τη φορά να μην επαναληφθεί το ίδιο έργο.

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.