Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Διάνοιξαν δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι Αργολίδας μετά από 11 χρόνια αδιαφορίας (Pics, Vid)

Άμεση ανταπόκριση Μαλτέζου στο αίτημα πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας. Επί 13 μέρες τα μηχανήματα της Περιφέρειας έκαναν όσα δεν είχαν γίνει από το 2009!

Εδώ και 13 μέρες δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το δασαρχειο και την πυροσβεστική για να φτιάξουν τον δρόμο στο δάσος στο Σταυροποδι του Δήμου Ναυπλιέων.

Εδώ και 11 χρόνια δεν πέρναγε σχεδόν τίποτα από το σημείο, καθώς ο δρόμος είχε να καθαριστεί από το 2009 με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστος.

Μετά από αίτημα του δασαρχείου και της πυροσβεστικής η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, δείχνοντας προνοητικότητα, ανταποκρίθηκε άμεσα και με δύο μηχανήματα και ένα φορτηγό που έχουν διατεθεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου από την Περιφέρεια, προχώρησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό των δασικών δρόμων, καθώς επίσης και σε υποτυπώδη σήμανση.

Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας Κώστας Καλαϊτζίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος και ο επιβλέπων της δασικής υπηρεσίας Κώστας Καλλίνης.

Μετά την σημερινή ολοκλήρωση του έργου στο Σταυροπόδι, τα μηχανήματα θα μεταβούν αύριο στο όρος Άκρως του Δήμου Επιδαύρου προκειμένου να προβούν και εκεί σε παρόμοιες εργασίες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας και της διευκόλυνσης των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες. 

Μέσα στο σχέδιο προστέθηκε και η δημιουργία δυο μεγάλων ανοικτών χώρων, με την συνολική διάνοιξη του δρόμου να έχει φθάσει τα 14 χιλιόμετρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.