Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πρόσφυγες διαδηλώνουν στο Πόρτοχελι

Διαμαρτύρονται οι 400 πρόσφυγες στο Πορτοχέλι (Vid)

Βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες διαβίωσης και με την υγειονομική περίθαλψη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 7 Ιαν. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι 400 πρόσφυγες που ζουν σε ξενοδοχείο στο Πορτοχέλι, καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες διαβίωσης τους στην περιοχή και κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κεερφα) αναφέρει:

«Ανάμεσα στη κατάψυξη της Μόριας και της Σάμου και στην εγκατάλειψη στην ενδοχώρα χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους έγκυες γυναίκες , παιδιά και ανάπηροι ζουν σε άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες απομόνωσης.

Σήμερα βγήκαν στο δρόμο στο Πόρτο Χέλι πρόσφυγες που διαβιούν σε ξενοδοχείο, σε πλήρη απομόνωση και εγκατάλειψη. Ζούν εκεί πάνω από δύο μήνες τετρακόσοι πρόσφυγες.

Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η παρακολούθηση τόσο της αίτησης ασύλου στην Αθήνα όσο και ζητημάτων υγείας καθώς αρκετές γυναίκες είναι έγκυες δεν γίνεται με αξεπέραστα εμπόδια.

Πριν μερικούς μήνες είχε σκοτωθεί και ενα μικρό παιδί, το είχε πατήσει αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο.

Οι συνθήκες στη Σάμο ξεπέρασαν κάθε όριο απανθρωπιάς με τη διαβίωσης σε σκηνές σε συνθήκες κατάψυξης.

Είναι ώρα να μπει τέλος στην παράνοια των κρατήσεων, της απομόνωσης σε καμπ και του εγκλωβισμού στα νησιά και στα κλειστά σύνορα που σπέρνουν το θάνατο στο Αιγαίο, τον Εβρο και τη Μεσόγειο.

Ετοιμαζόμαστε για την μαζική κάθοδο όλων των προσφύγων από τα καμπ στα μεγάλα αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη, στην Αθήνα στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.