Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ισθμός Κορίνθου 1966

Διαβαίνοντας τον Ισθμό της Κορίνθου το 1966! (video)

Ένα σπάνιο φιλμ που αποτυπώνει τη ζωή στην είσοδο της Πελοποννήσου πριν από 54 χρόνια!

Ο Ισθμός της Κορίνθου αυτή η στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, αποτελούσε πάντα σημείο ενδιαφέροντος των περιηγητών και ταξιδευτών του τόπου μας. Από τη στιγμή δε που διανοίχθηκε η διώρυγα που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο το ενδιαφέρον πολλαπλασιάστηκε. 

Το σημείο ήταν πάντα ιδανικό για μια στάση, για όσους ταξιδιώτες κατευθύνονταν στην Πελοπόννησο ή επέστρεφαν απ’ αυτήν, προκειμένου να πιουν ή να φάνε κάτι πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καφέδες λοιπόν βλέπουμε να σερβίρεται η παρέα του κινηματογραφιστή, ενώ στο φόντο είναι ο κεντρικός οδικός άξονας κι ακόμα η ταμπέλα του μπαρ «Ισθμός».

Στο φιλμ του 1966 η κάμερα καταγράφει την διώρυγα και την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Στη συνέχεια πανοραμική, επιβλητική εικόνα της θαλάσσιας λωρίδας που επέβαλε την κατασκευή της διώρυγας.

Επόμενο πλάνο μ’ ένα κιόσκι που εμπορεύεται αναμνηστικά, στο φόντο διαφημιστική ταμπέλα της εταιρίας παραγωγής φιλμ «Agfa» και ένα κατάστημα που στην τζαμαρία γράφει «Σουβλάκια», πολύ αγαπητό σνακ για τους εκδρομείς και αγορά που αναπτύχθηκε για δεκαετίες στην περιοχή.

Μια γυναίκα πουλάει διακοσμητικές μικροκατασκευές από στάχυα. Η παρέα επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο, εμφανώς σε καλή διάθεση.

Δείτε το βίντεο: 

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.