Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΔΕ Κρανιδίου κοπή πίτας

Δεύτερη ευκαιρία στο Κρανίδι

Κοπή πίτας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 8 Φεβ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Γυμνάσιο Κρανιδίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Κρανιδίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου πατέρα Χριστοφόρου Καραβία. Σε μια λιτή και σεμνή γιορτή ανταλλάξαμε ευχές για το νέο χρόνο και δεσμεύτηκε όλη η σχολική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου να έχει μια αποδοτική σχολική χρονιά , για την δομή της δια βίου μάθησης που λειτουργεί στο Κρανίδι για έντεκα συνεχή χρονιά.

Το ΣΔΕ στο Κρανίδι , λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ Ναυπλίου και καλύπτει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο γυμνασίου να ενταχθούν στην δομή μας, στο ΣΔΕ Κρανιδίου σε δυο κύκλους μάθησης να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου ένα υποχρεωτικό εφόδιο επιπέδου γνώσης και τυπικών προσόντων στην αγορά εργασίας.

ΣΔΕ Κρανιδίου κοπή πίτας

Όπως τόνισε και ο διευθυντής του ΣΔΕ- Ναυπλίου – Κρανιδίου κ. Γιώργος Κόνδης, «στις μέρες μας απαιτείται να κατανοήσουν όλοι κυρίως όσοι είναι κάτω  από 50 ετών και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου , ότι άμεσα απαιτείται να το αποκτήσουν , θα τους είναι απαραίτητο τόσο στην εργασία τους (απαραίτητο η βεβαίωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης Υ/Ε) όσο και την ένταξή τους σε κοινωνικά προγράμματα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της πολιτείας».

 Απαιτείται να αξιοποιηθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους αυτή η συγκεκριμένη δομή, ο θεσμός των Σ.Δ.Ε , ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από τη ελληνική πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΔΕ Κρανιδίου κοπή πίτας

Δώσαμε μια υπόσχεση , για μια αποδοτική, δημιουργική, παραγωγική χρονιά και όπως μας τόνισε στο μήνυμα του ο πατέρας Χριστόφορος Καραβίας «η αποτυχία και η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής, να αξιοποιήσουμε με την δύναμη του Θεού την δεύτερη ευκαιρία που μας παρουσιάζετε….».

Απαιτείται η τοπική μας κοινωνία να ευαισθητοποιεί και να παροτρύνει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση να αξιοποιήσουν αυτόν τον καινοτόμο κοινωνικό θεσμό, να παρακολουθήσουν  το Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας.

ΣΔΕ Κρανιδίου κοπή πίτας

Το ΣΔΕ στο Κρανίδι λειτουργεί για έντεκα συνεχή χρονιά γιατί υποστηρίζετε με κάθε μέσο και τρόπο από το Δήμο Ερμιονίδας και από την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κρανιδίου, στους οποίους και απευθύνονται ευχαριστίες.

Ο Τάσος Λάμπρου και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ενηλίκων υποψηφίων μαθητών να τους ενημερώσουν διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Δ.Ε Κρανιδίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org