Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Πάσχα οβελίας

Δεν θα σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα - Βάζει απαγορευτικό η κυβέρνηση

Οριστική φέρεται πως είναι η απόφαση να μην επιτραπεί φέτος το σούβλισμα. Πότε θα ανακοινωθεί και ποιοι είναι οι λόγοι που βάζουν μπλόκο στο παραδοσιακό έθιμο.

Κυβερνητικά στελέχη εδώ και ημέρες άφηναν να εννοηθεί ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι όπως όλα τα προηγούμενα. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το dikaiologitika.gr, λίγες ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί το σούβλισμα αρνιού την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο έχει λάβει οριστικά την απόφαση να μην επιτραπεί το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα.

Αυτό θα αφορά ακόμη και τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών. Εκείνη την ημέρα θα επιτραπεί μόνο το ψήσιμο στον φούρνο. Ο λόγος της μέριμνας αυτής είναι ότι έστω και αν το έθιμο αυτό της Κυριακής του Πάσχα μείνει σε στενό οικογενειακό κύκλο δεν θα λείψουν οι επισκέψεις από συγγενείς και γείτονες.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης βασίζεται στο τρίπτυχο όχι σούβλισμα, όχι επισκέψεις, όχι εκκλησία και πάρθηκε καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο τέθηκε το ερώτημα: «Γιατί να μην μετακινηθούν οικογένειες από το σπίτι αφού θα πωλούνται αρνιά στην αγορά, τα σφαγεία θα είναι ανοικτά και θα διοχετεύουν τα καταστήματα τροφίμων».

Ο πιθανά καλός καιρός και το έθιμο, δεν θα αποτρέψουν πολλούς από επισκέψεις σε σπίτια, ιδιαίτερα οικογενειών και συγγενών, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η θωράκιση από την εξάπλωση του κορονοϊου, αλλά και ο μέχρι τώρα περιορισμός της διασποράς που έχει επιτευχθεί με τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στους πολίτες της χώρας.

Κρίσιμο κριτήριο για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αποτέλεσαν οι εκτιμήσεις των ειδικών που θέλουν οι ημέρες του Πάσχα να είναι οι πλέον κομβικές για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊου στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρούσματα εκείνη την περίοδο θα είναι πολλαπλάσια και ο κίνδυνος της εξάπλωσης θα είναι σημαντικά αυξημένος, ιδιαίτερα εάν χαλαρώσει το μέτρο «Μένουμε Σπίτι». Και προειδοποιούν ότι μπορεί να έχουμε στην χώρα εικόνες σαν αυτές που βλέπουμε αυτή την στιγμή σε γειτονικές χώρες.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.