Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
KEMX

Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η παραχώρηση των στρατοπέδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τί θα γίνει με το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και το στρατόπεδο Τρίπολης

Με αργά βήματα προχωράει η παραχώρηση των στρατοπέδων του Ναυπλίου και της Τρίπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως δηλώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση βουλευτή

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δια του ΤΕΘΑ, ως ιδιοκτήτης των υπόψη ακινήτων θα προχωρήσει στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αξιοποιώντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία».

Αναφέρεται στα 6.895,70 τ.μ. από τα συνολικά 39.572,52 τ.μ. του στρατοπέδου «Συνταγματάρχη ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ» στο Ναύπλιο, και στα 7.900 τ.μ. από τα 47.344,50 τ.μ. του στρατοπέδου «Στρατηγού ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Θ.» στην Τρίπολη. 

Τα παραπάνω τμήματα των στρατοπέδων, σύμφωνα με τις Τεχνικές Εκθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν διαβιβασθεί στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), θα αφορούν στη στέγαση και στη λειτουργία των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας και Αργολίδας, αντίστοιχα.

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο συνέργειας και στήριξης των αναγκών των OTA Α' και Β΄ βαθμού, συνδρομής στον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους, καθώς και εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών, έκανε δεκτό αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παραχώρηση χώρων στρατοπέδων. 

Σε υλοποίηση αυτού το ΓΕΣ έχει ήδη γνωματεύσει, για τη μη επιχειρησιακή αναγκαιότητα τμήματος έκτασης 47.344,50 τ.μ. με τις υφιστάμενες σε αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 7.900 τ.μ. από το στρατόπεδο «Στρατηγού ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Θ.» στην Τρίπολη, προκειμένου να στεγασθούν σε αυτό Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και για τη μη επιχειρησιακή αναγκαιότητα τμήματος έκτασης 39.572,52 τ.μ. με τις υφιστάμενες σε αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 6.895,70 τ.μ. από το στρατόπεδο «Συνταγματάρχη ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ» στο Ναύπλιο, προκειμένου να στεγασθούν σε αυτό Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Τα παραπάνω τμήματα των στρατοπέδων, σύμφωνα με τις Τεχνικές Εκθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν διαβιβασθεί στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), θα αφορούν στη στέγαση και στη λειτουργία των Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας και Αργολίδας, αντίστοιχα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δια του ΤΕΘΑ, ως ιδιοκτήτης των υπόψη ακινήτων θα προχωρήσει στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αξιοποιώντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.