Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Βερίκοκα

De minimis για τα Βερίκοκα

Ενισχύσεις ήσσονος σημασίας για τους παραγωγούς Βερικόκων της Αργολίδας ζητά ο Ανδριανός

Η ζημιά που έχουν πάθει από τα χουνέρια του καιρού οι παραγωγοί Βερίκοκου στην Αργολίδα, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή τιμή του προϊόντος, που δεν υπερβαίνει το κόστος παραγωγής, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον της καλλιέργειας στο νομό αλλά και Πανελλαδικά. 

Μία κάποια λύση για να στηριχθούν οι παραγωγοί ίσως να είναι η αξιοποίηση του προγράμματος de minimis, αν και αυτό μάλλον μοιάζει περισσότερο με φάρμακο στον άρρωστο. 

Ήδη για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά τα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα, η καλλιέργεια βερίκοκου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αργολίδα, τόσο από πλευράς όγκου παραγωγής, όσο και δεδομένης της υψηλής ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Φέτος, οι παραγωγοί βερίκοκου στην Αργολίδα υπέστησαν διπλό πλήγμα καθώς αφενός οι χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής και αφετέρου οι διασωθείσες ποσότητες του προϊόντος πωλήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές που ξεπερνούν το 50% σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και δεν φτάνουν για να καλύψουν καν τα έξοδα παραγωγής, πόσο μάλλον τις τρέχουσες υποχρεώσεις των παραγωγών (καταβολή φόρου εισοδήματος, ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ κλπ).

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη άμεσης ανάληψης μέτρων για την στήριξη των πληγέντων παραγωγών με την αξιοποίηση δυνατοτήτων όπως το πρόγραμμα de minimis.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος de minimis στην κατεύθυνση της στήριξης των πληγέντων παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα.».

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.