Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
παλιό Δημαρχείο Άργους

Δ. Καμπόσος: Θα τους πεθάνω στα τέλη

«Μυρίζει πεθαμένος τόπος» το κέντρο του Άργους με τα κλειστά - ξενοίκιαστα καταστήματα

Την απαράδεκτη εικόνα με τα ξενοίκιαστα καταστήματα στηλίτευσε μιλώντας σε τοπικό κανάλι ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες που κρατούν τα μαγαζιά τους στο κέντρο ξενοίκιαστα ζητώντας υπερβολικά ποσά, ο κ. Καμπόσος υπογράμμισε ότι, έχει αναθέσει σε ομάδα νομικών του Δήμου να βρουν τον τρόπο να επιβάλει έως 10 φορές ψηλότερα τέλη ώστε να αναγκαστούν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να τα νοικιάσουν.

«Μυρίζει πεθαμένος τόπος» με τα κλειστά μαγαζιά, είπε ο Δήμαρχος και έφερε ως παράδειγμα, κατάστημα 60 τμ στο κέντρο του Άργους το οποίο παραμένει κλειστό γιατί ο ιδιοκτήτης του ζητά 2000 ευρώ μίσθωμα.  

Πέρα από τα υψηλά τέλη ο κ. Καμπόσος σχεδιάζει να επιβάλει στα κλειστά καταστήματα, να κλείνουν τις προσόψεις τους με φωτεινές ταμπέλες με θέματα που θα τους προτείνει ο Δήμος, όπως συμβαίνει σε πόλεις του εξωτερικού.

Θα πρέπει να θυμίσουμε όμως, ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί κεντρικά από την κυβέρνηση η φορολόγηση των ακινήτων που παρέμεναν αχρησιμοποίητα, με το σκεπτικό ότι οι ιδιοκτήτες τους για να μην τα νοικιάζουν θα έχουν εισοδήματα που θα υπερκαλύπτουν τα έσοδα των ενοικίων.

Η προσπάθεια αυτή ναυάγησε, γιατί πολλοί ιδιοκτήτες δήλωσαν τους χώρους αυτούς ως αποθηκευτικούς.

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.