Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Σώζεται με 25 μαθητές το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Κρανιδίου;

Covid-19: Μειώνεται η πίεση στους Δήμους για τα σχολεία της Τίρυνθας και Κεφαλαρίου

Μόνος υπεύθυνος για το κλείσιμο των σχολείων το υπουργείο παιδείας

Η επιστολή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έγινε βάλσαμο στις πληγές που πήγαινε να ανοίξει η πίεση για την μη επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων σε Νέα Τίρυνθα Δήμου Ναυπλιέων, Κεφαλάρι Δήμου Άργους- Μυκηνών ή κι ακόμα στην Νέα Κίο, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στις δύο πρώτες περιοχές.

Οι πιέσεις που ασκούντο στους Δήμους Ναυπλίου και Άργους, στην Περιφερειακή Διοίκηση έφταναν ακόμα και μέχρι την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας κα Σαρίδη, αν και τελείως αναρμόδια σε τέτοιου είδους θέματα, φανερώνοντας ακόμα και τον πανικό κάποιων για μια υπόθεση που βρίσκεται υπό έλεγχο και εξετάζονται προσεκτικά όλες οι επόμενες κινήσεις.

Με δεδομένο το ότι ο «μόνος υπεύθυνος για το κλείσιμο των σχολείων το υπουργείο παιδείας», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέχρι να παρθεί κάποια διαφορετική απόφαση τα σχολεία στην Τίρυνθα και στο Κεφαλάρι θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα με μόνη διαφορά από τα άλλα σχολεία την παρουσία περιπολικών για να αποφευχθούν ακρότητες από κάθε πλευρά. Στην επιστολή του προς τους Δημάρχους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει:

«Την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και πάλι η λειτουργία των σχολικών μονάδων (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά) σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, να εφαρμοστούν τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής και μουσικών οργάνων, κλπ.

Επίσης, οφείλουμε να διευκολύνουμε όπου είναι απαραίτητο την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων πρόληψης κυρίως για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά, αφού υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, καθώς και για χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, στις σχολικές μονάδες που υπάρχουν.
Παράλληλα θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επικοινωνείτε με την ΓΓ του Υπ. Παιδείας κα. Σίσσυ Γκίκα (κιν. 6932464401), η οποία είναι στη διάθεση όλων των Δημάρχων της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν από πλευράς Υπουργείου σε ότι χρειαστούν.

Παράλληλα, στο πλευρό σας θα είναι διαρκώς και η Διοίκηση και οι υπηρεσίες της Κ.Ε.Δ.Ε., ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί, τα όποια ζητήματα προκύψουν. Θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια της επιστήμης, σύντομα η πανδημία του covid θα αποτελεί παρελθόν, όμως μέχρι να συμβεί αυτό, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα παραμείνει στην «πρώτη γραμμή», ώστε κανένας συνάνθρωπος μας να μην αισθάνεται μόνος σε αυτή την κρίση.»
 

 

 

Σχόλια

Γεωργία (χωρίς επαλήθευση) Σάββατο 09/01/2021 - 14:47

Συγχαρητήρια για το ότι δεν γράφετε και δεν διαδίδετε ανακρίβειες για τα κρούσματα στην Τίρυνθα , όπως δυστυχώς πράττουν κάποιοι επιπόλαιοι συμπολίτες σας οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορούν την εκκλησία ως ....πηγή υπερμεταδοσης του ιού...Και πάλι μπράβο για το ήθος σας!!!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.