Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κορωνοϊός

COVID-19: 5 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανήλθαν στους 214 οι προσβληθέντες από τον Κορωνοϊό

Διαρκώς αυξανόμενα βαίνουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο νομό Κορινθίας προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Εκτός αυτού δύο νέα κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ σε Αρκαδία και Λακωνία αντίστοιχα, με το δεύτερο να αφορά εισαγόμενο περισταστικό με προορισμό την περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα τρία κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων ένα εισαγόμενο, ένα κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας και ένα κρούσμα σε εισαγόμενο περιστατικό με προορισμό την Π.Ε. Λακωνίας όπου και δηλώνεται.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε 214
και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: 6 + 2 εισαγόμενα: 8 και 162 δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο 170*  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα 2 και δεν προσμετρούνται 2 εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*
  • ΠΕ Αρκαδίας: 3 + 1 εισαγόμενο: σύνολο 4 + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου
  • ΠΕ Κορινθίας: είκοσι + δύο εισαγόμενα: σύνολο εικοσιδύο
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα  + ένα  εισαγόμενο : σύνολο δύο **  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία  εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα  + δύο εισαγόμενα : σύνολο 16***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα ***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 117 και 97.

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων 19 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε 27. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 02/08/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.