home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Click away με εκπτώσεις στο Άργος μέχρι να τελειώσει ο εφιάλτης του lockdown

Εμπορικός δρόμος στο Άργος

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για παράταση του αυστηρού lockdown στην περιοχή της Αργολίδας, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους ανακοινώνει ότι τα καταστήματα στο Άργος θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away (παράδοση στην είσοδο του καταστήματος) από 18 έως 25 Ιανουαρίου και προτείνει τις ώρες 9:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα.

Επίσης υπενθυμίζει την έναρξη των εκπτώσεων που δίνει την δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να ψωνίσουν φθηνά και με ασφάλεια.

Παρακαλούν ακόμα τους πελάτες τους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα, όπως μάσκα και αποστάσεις, για να μείνουν όλοι υγιείς και να τελειώσουν με τον εφιάλτη του lockdown.

Πώς θα γίνονται οι αγορές στο λιανεμπόριο

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αργολίδα, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με τη μέθοδο του click away, με τη διαδικασία παράδοσης εκτός, όπως λειτουργούσε πριν από την καθολική απαγόρευση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 2 με SMS στο 13033 προκειμένου να μεταβούν για τις αγορές τους. Θα πρέπει, δε, να κρατούν αποθηκευμένο το μήνυμα για λόγους ελέγχου, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο (2) ώρες για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους και να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Οι καταναλωτές δεν επιτρέπεται να αλλάζουν περιφερειακή ενότητα (νομό) για τις αγορές τους, όπως ισχύει για το σύνολο των μετακινήσεων εν μέσω του lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά μέτρα αποστάσεων και η χρήση μάσκας. Ειδικότερα, θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα έως 4 πελάτες σε 100 τμ, ενώ για μεγαλύτερα καταστήματα προβλέπεται ένα ακόμη άτομο/ 25 τμ. Στο ταμείο επίσης θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται στον έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. επιφανείας κυρίως χώρου.

Θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά την αναμονή στα ταμεία.

Επίσης αυξάνονται τα πρόστιμα κατά 50% για τις επιχειρήσεις. Παραμένει για δέκα ημέρες στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Έπειτα από 10 ημέρες θα υπάρχει μια εικόνα για την πορεία της πανδημίας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Δείτε αναλυτικότερα τι θα ισχύσει από Δευτέρα για εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis