Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βραβείο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεMarch 21, 2014
από admin
Βραβείο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2014, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου τιμήθηκε από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης, η οποία το ανακήρυξε ως «Οικολογικό Σχολείο», όντας μάλιστα το μοναδικό δημοτικό σχολείο στην Πελοπόννησο που πήρε αυτό το βραβείο. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των δράσεων που έχει αναλάβει τα τελευταία 3 χρόνια το σχολείο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος. 
 

"Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια προγράμματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Τις σχολικές χρονιές 2011-2012 και 2012-2013 αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτά τα προγράμματα και να τους δώσουμε πιο επίσημη μορφή.

Αρχικά δηλώσαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Οικολογικά σχολεία» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Ο αντικειμενικός στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή συμπεριφοράς όλων των ατόμων μέσα στη σχολική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώσαμε «Οικοκώδικα», συγκροτήσαμε την Περιβαλλοντική επιτροπή και οργανώσαμε ένα Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης (αφορά τον περιβάλλοντα σχολικό χώρο και τη μετατροπή του σε καθαρό, όμορφο, ανθρώπινο και φιλικό).

Οι προσπάθειες δασκάλων – μαθητών αλλά και γονέων που στήριξαν την προσπάθεια, δικαιώθηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όπου το σχολείο μας, στην εκδήλωση βράβευσης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία της Φύσης, ανακηρύχθηκε ως «Οικολογικό Σχολείο» και η αντιπροσωπία της Στ΄ τάξης παρέλαβε την πράσινη σημαία.

Η τιμή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού το σχολείο μας ήταν το μοναδικό δημοτικό σχολείο από την Πελοπόννησο που κέρδισε αυτό το βραβείο και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου που κάλυψε τα έξοδα μετάβασης της αντιπροσωπίας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση οι μαθητές της αντιπροσωπίας παρουσίασαν στη σκηνή μαζί με την περσινή μουσικό τους κ. Κάτια Ανδριανάκου, δύο τραγούδια που έγραψαν και μελοποίησαν μόνοι τους τη σχολική χρονιά 2012-2013. Η εμπειρία για τους μαθητές ήταν μοναδική και η υπόσχεση που δώσαμε όλοι ήταν να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να συμμετέχουμε πάλι στην βράβευση την επόμενη σχολική χρονιά."

Ετικέτες

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου Εκδήλωση Βράβευση Οικολογικό σχολείο
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2