Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Βούλιαξαν» οι εξαγωγές εσπεριδοειδών στην Αργολίδα

Πόσα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια έφυγαν για έξω την φετινή περίοδο και που πήγαν.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 4 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας κοινοποίησε τον αριθμό των εξαγωγών που πραγματοποιήθηκαν από τα συσκευαστήρια της Αργολίδας για τη χρονική περίοδο 18-10-2018 έως 31-3-2019.

Το χρονικό αυτό διάστημα αφορά την τρέχουσα εξαγωγική περίοδο η οποία μετά το πέρας των πορτοκαλιών της κύριας ποικιλίας Washington Navel (Mέρλιν) θα συνεχιστεί με πορτοκάλια Βαλέντσια προερχόμενα κυρίως από τη Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία.

Κατά την περίοδο αυτή στην Αργολίδα δραστηριοποιήθηκαν και συνεχίζουν τη δραστηριότητα 30 συσκευαστήρια και το προϊόν αφορά εσπεριδοειδή πορτοκάλια, μανταρίνια ενώ περίπου δέκα από αυτά θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα με πορτοκάλια Βαλέντσια περίπου μέχρι το Μάιο.

Αναφορικά με τις ποσότητες και τις χώρες που «έφτασε» το αργολικό προϊόν σημειώνεται ότι ήταν χώρες τόσο της Ε.Ε όσο και τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα από το συνημμένο πίνακα φαίνεται ότι η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σερβία απορρόφησαν τις μεγαλύτερες ποσότητες. Η μεγαλύτερη ποσότητα πορτοκαλιών (97.531 τον.) απορροφήθηκε από χώρες της Ε.Ε. ενώ ποσότητα 37.560 τον. κατευθύνθηκε σε τρίτες χώρες.

Οι ποσότητες πορτοκαλιών που διακινήθηκαν από την Αργολίδα καλύπτουν περίπου το 50% της συνολικής ποσότητας που διακινήθηκε από τη χώρα.

Σχετικά με τα μανταρίνια η ποσότητα που διακινήθηκε ήταν 18.445 τονους με τις χώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω να έχουν απορροφήσει τη μερίδα του λέοντος. Η χαμηλή απορροφητικότητα που παρουσιάστηκε με τα μανταρίνια οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα της κηλίδωσης του φλοιού στην ποικιλία Κλημεντίνη που και φέτος παρουσιάστηκε σχετικά νωρίς, με αποτέλεσμα τη διακοπή της εξαγωγικής δραστηριότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.