home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤΟΝΙΑ ΠΟΥΛΑΚΟΥΑρχείο

Κύκλος: το αιώνιο σύμβολο της μεταμόρφωσης..

Μεγαλώνουμε και ανοίγουμε ή κλείνουμε, δημιουργούμε ή καταστρέφουμε νοητούς κύκλους στη ζωή μας.

Αμέτρητοι κύκλοι προσδιορίζουν το πεπρωμένο και την εξέλιξη μας στο πέρασμα του χρόνου, μας μεταμορφώνουν, μας αλλάζουν και μας εξελίσσουν.

Δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσουν, όμως τους ακολουθούμε , πεπεισμένοι ότι μας αξίζει η ευκαιρία να γνωρίσουμε το άγνωστο και να γεμίσουμε  νέες εμπειρίες.

Ασχημάτιστοι τροχοί που παίρνουν μορφή , κάποιοι  μικρότεροι, άλλοι μεγαλύτεροι, με καθοδική ή ανοδική φορά, μερικοί προδιαγεγραμμένοι και κάποιοι άλλοι καρμικοί.

Κύκλοι που μέσα τους κλείνουν άλλους κύκλους, ανοίγουν παράλληλα νέους,  ενώνονται ή εφάπτονται με άλλους κύκλους ανθρώπων, αλλάζουν μέγεθος και μορφή αντανακλούν  στιγμές και δημιουργούν αναμνήσεις.

Κύκλοι που δύσκολα κλείνουν, κύκλοι που μας βοηθούν να χαράξουμε νέα πορεία στη ζωή μας, κύκλοι που απλά περιστρεφόμαστε πάνω τους και μας επιστρέφουν στο ίδιο σημείο που ξεκινήσαμε και άλλοι που μας βοηθούν να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να δούμε σε βάθος όλες τις πτυχές του εαυτού μας.

Κάποιοι σηματοδοτούν την εξέλιξη μας και κάποιοι άλλοι  απλά την αναβάλουν ή την σαμποτάρουν και μας βαλτώνουν συναισθηματικά και ψυχικά.

Κύκλοι που μας βοηθούν να αναθεωρήσουμε ανθρώπους,  να επαναπροσδιορίσουμε καταστάσεις και συμπεριφορές και να βάλουμε μια άνω τελεία στη σχέση μας μαζί τους  και να πούμε το τελευταίο αντίο, το οποίο όσο επώδυνο κ αν είναι  κάποιες φορές μας λυτρώνει. 

Μερικοί από αυτούς  κλείνουν από επιλογή όταν πια είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω τις μνήμες του παρελθόντος, την χρυσή μετριότητα στην οποία ζούσαμε μέχρι χθες, τους τοξικούς ανθρώπους και τον φόβο και να καλωσορίσουμε το νέο πεπρωμένο μας.

Υπάρχουν αυτοί που αντικατέστησαν τους παλαιούς και μεταμορφώθηκαν  σε νέους κουβαλώντας μαζί τους το θάρρος της απόφασης και την ευθύνη της αλλαγής.

Κύκλοι που βιαστικά μας αποχαιρέτησαν και αυτοί που άντεξαν στον χρόνο, τον χώρο, την απόσταση, την ασθένεια, την φυλακή.

Κύκλοι περιοριστικοί και ασφυκτικοί που δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε, να εκφραστούμε, να γελάσουμε, να δημιουργήσουμε, να ερωτευτούμε και να διεκδικήσουμε. 

Κύκλοι που κλείνουν βίαια, ξεριζώνοντας συναισθήματα, απομακρύνοντας ανθρώπους, ανοίγοντας πληγές και τραύματα  και  δημιουργώντας ενοχές.

Κύκλοι θεραπευτικοί  που σου γεννούν την αίσθηση της λυτρωτικής ελευθερίας εντός σου  συνοδευμένη από χαρά, ευτυχία, αποδοχή, παραδοχή, συγχώρεση και άνευ όρων αγάπη να μας πλημμυρίζουν.

Κύκλοι διδακτικοί γεμάτοι αισθήσεις, εμπειρίες, εξελικτικά μαθήματα, απώλειες, ευκαιρίες, ταξίδια, γιορτές, επιτυχίες.

Στη ζωή μας μαθαίνουμε να κλείνουμε τους σημαντικούς αλλά και τους φαινομενικά ασήμαντους κύκλους,  όταν είμαστε πραγματικά  έτοιμοι να δεχτούμε την αλήθεια του εαυτού μας και την ευθύνη των επιλογών μας και να εξελιχθούμε, κάνοντας χώρο ή δημιουργώντας  νέους  κύκλους που θα μας συντροφεύσουν στο ταξίδι μας και θα μας οδηγήσουν στον προορισμό μας .

Κάθε κύκλος που έρχεται και φεύγει είναι  μια ευκαιρία εξέλιξης, μια αφορμή αλλαγής, μια ελπίδα αυτοανακάλυψης, μια ειλικρινής  προσπάθεια αγάπης  και αποδοχής του εαυτού μας, μια νέα  τοποθέτηση ή αντιμετώπιση  των προβλημάτων μας, μια διαφορετική οπτική της ζωής μας, μια πράξη συγχώρεσης, μια γενναία νίκη.

Όταν κλείνουμε κάποιους κύκλους στη ζωή μας αισθανόμαστε μια μικρή νοσταλγία για το παρελθόν μας, τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν.

Αυτή η γλυκιά μελαγχολία του τέλους που ήδη έχει έρθει μέσα μας  μας δημιουργεί μια πικρία, κάτι που είναι ανθρώπινο γιατί το κέντρο κάθε κύκλου είμαστε μόνο εμείς και πάντα επηρεαζόμαστε από αυτό.

Με κάθε κλείσιμο ενός κύκλου ανοίγεται ένας νέος, αρκεί να ακολουθήσουμε αυτή τη θεραπευτική διαδρομή που ανοίγεται μπροστά μας και να την εμπιστευτούμε, γιατί μέσα σ’ αυτήν την σιωπηλή και μοναχική  διαδρομή θα μας αποκαλυφθούν άπειρες ευλογίες.

Χρειάζεται μόνο να κάνουμε λίγο χώρο στο νέο που έρχεται, να κλείσουμε πόρτες, να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τη ζωή μας, να σκουπίσουμε τα δάκρυα μας, να σφίξουμε τις γροθιές μας, να προστατέψουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε,  να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να  πούμε την αλήθεια, να βάλουμε  κάποιους ανθρώπους στη θέση τους, , να θέσουμε τα όρια μας, να αποχαιρετήσουμε στιγμές, να πούμε αντίο σε ανθρώπους, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και να είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή η επιλογή μας αυτή θα μας δικαιώσει.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button